Понад 4   тонни брендового одягу та взуття зупинили на українсько-словацькому кордоні

admin 14.01.2013 12:34 КРИМІНАЛ

Працівники Чопської митниці та співробітники Служби безпеки України припинили спробу незаконного ввезення до України більше ніж 7-ми тисяч предметів одягу, взуття й аксесуарів провідних світових виробників. Серед виявленого одяг від «Dior»,   «Valentino», «Calvin Klein» та «Armani», взуття від «Moschino» та «Prada», жіночі сумки від «Stefanel» та «Bracciallini», а також парфуми, білизна і капелюшки відомих будинків моди.

Згідно документів, які подав до митного оформлення інспекторам митного поста «Ужгород» водій вантажного автомобіля «Рено Магнум», він   віз зі Словаччини до України міжнародні поштові відправлення.  

Однак, у пункті пропуску на автомобіль вже чекали працівники митниці та представники Служби безпеки України. Згідно з інформацією спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Закарпатській області, у вантажівці незаконно ввозилися на територію нашої країни промислові товари на значну суму.

Коли інспектори митниці спільно з офіцерами СБУ розпочали огляд вантажного автомобіля у напівпричепі, окрім задекларованих міжнародних поштових відправлень, виявили 360 коробок загальною вагою 4500 кг, які не значилися у жодних супровідних документах. У них   до України нелегально подорожували товари понад 100 провідних світових виробників. Чоловічі костюми від «Valentino», вироби зі шкіри та сукні від «Dior», куртки від «Calvin Klein», трикотаж   від «Sonia Rikiel», чоловіче та жіноче взуття від «Moschino» і «Prada», сорочки «Pierre Balmain», жіночі сумки від «Stefanel» та «Bracciallini», дорогі парфуми, жіноча білизна, краватки тощо. Загалом інспектори Чопської митниці нарахували понад 7 тисяч предметів одягу, взуття та аксесуарів.
Особи, які у «додаток» до поштових відправлень намагалися ввезти   нелегальний товар, ймовірно, розраховували на спрощення митних процедур для   цієї категорії вантажу і бездоганну репутацію фірми. Однак їм не вдалося «проскочити» через кордон.

Наразі завершується опис товарів і вирішується питання про складання протоколу про порушення митних правил. Сума збитків, яка могла би бути завдана державі від незаконної оборудки, стане відомою після експертної оцінки партії нелегальних брендів.  

Прес-служба Чопської митниці
Фото додаються

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат