Вищий специалізований суд підтвердив вирок мукачівській банді

admin 15.02.2012 11:23 КРИМІНАЛ

Нещодавно Судова палата у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ поставила остаточну крапку в одній з найрезонанснійших за останній час в Закарпатті кримінальній справі…

Цей злочин стався на Мукачівщині ще наприкінці 2009 року. 30 грудня у Мукачівський міськвідділ міліції надійшла заява від молодої жительки району про зникнення її батька. У будинку зниклого чоловіка родичі виявили сліди крові. Водночас зникли велика сума грошей, золоті речі і дорогий годинник. Не було й автомобіля. Розпочалися пошуки зниклого чоловіка та зловмисників, які до цього могли бути причетними.

За кілька днів автомобіль було виявлено в центрі Мукачева. У багажнику експерти виявили сліди крові, а в салоні -- залишки глини та листя. Ще кілька днів слідства і розшуковики вийшли на 22-річну приятельку зниклого мукачівця. Під час бесіди з правоохоронцями вона розповіла, що в один із вечорів приїхала до потерпілого в гості разом із своєю дитиною. Зайшли у хату. За кілька хвилин чоловік вийшов на подвір’я погодувати собаку. В цей момент пролунали постріли, а перелякана жінка, почувши їх, зачинилася з дитиною у ванній кімнаті.

Вбивці в масках, застреливши надворі господаря, увірвалися в будинок і витягнули зі сховку перелякану жінку. Людмила стала просити, аби її відпустили, проте бандити спершу були невблаганні. Вони, обшукавши хату, і забравши гроші в сумі 7400 доларів, 1400 євро та коштовності, вирішили позбутися тіла господаря, закопавши його в лісі. Проте не змогли завести автомобіль вбитого, а іншого транспорту не було. Почувши від Людмили, що та вміє керувати авто, зловмисники наказали сісти за кермо.

У лісі бандити, прихопивши з будинку лопати, закопали труп чоловіка. Далі наказали жінці їхати додому і мовчати, якщо не хоче, аби вони розправилися з її дитиною…

Керував бандою раніше неодноразово судимий 30-річний житель Мукачівського району. У банду чоловік залучив свого 28-річного родича, теж раніше судимого, 27-річного уродженця Кіровоградщини та 48-річного мешканця Хустського району. Останній відповідав у банді за зброю, а також підшуковував об’єкти для нападу.

На вбивстві чоловіка бандити не зупинилися. Їм вдалося пограбувати ще кілька родин.. Викрадені гроші учасники злочинної групи розподіляли між собою, золото завжди забирав собі ватажок.

Певний час бандитам вдавалося уникати затримання. Вони переховувалися за межами Закарпаття. Але 13 лютого 2010 року працівники карного розшуку двох злочинців затримали у Києві, у Маріуполі взяли третього учасника подій, далі попалися й інші учасники банди. Знаряддя скоєння вбивства міліціонери знайшли на обійсті родичів ватажка банди.

Під час слідства міліція детально з’ясувала обставини скоєння усіх трьох злочинів і встановила роль кожного члена злочинної групи. Затримані зізналися у скоєних злочинах. При цьому, звісно, всіляко намагалися уникнути покарання, звалювали вину один на одного.

Однак це їх не врятувало від справедливого покарання. У березні 2011 року цю кримінальну справу розглянув в Ужгороді Апеляційний суд Закарпатської області. Найбільше – 15 років позбавлення волі (плюс ще 3 із не відбутого раніше покарання), тобто разом 18 років із конфіскацією майна одержав ватажок мукачівської банди. Ще двоє, були засуджені кожен до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. «Відповідальний за зброю» одержав десять з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ще один учасник розбійного нападу одержав 4 роки з конфіскацією майна. Родич ватажка, який переховував знаряддя скоєння вбивства, одержав 3 роки позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку. Засуджені також повинні сплатити потерпілим та їхнім родинам загалом понад 600 тисяч гривень відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Засуджені оскаржили вирок суду у Вищий суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, однак цей суд залишив вирок Апеляційного суду Закарпатській області без змін, повідомили Закарпаття онлайн в СЗГ УМВС України в Закарпатській області.


Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


28.02.2012 19:59 Бувший офіцер міліціі

Особисто б розстріляв би всіх,скопом!А нащо подонкам жити!Убив чоловіка - людину -розстріл!Онопрієнко повбивав купу народа,цілі родини...Живе в тюрязі!А може вже подох,хто знає!!Кров за кров!"Тільки так!Суди наші не гуманні,а самі хабарницькі!Треба змінювати закони!Ось якби завалили когось з родини пєтуха,тоді б був би порядок і ввели вищу міру покарання - розстріл,повішення,або електричний стул!Порядок повинен бути жорсткий по відношенню до вбивць,гвалтівників і різного непотреба!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат