Апеляційний суд відмінив вирок «свободівцю», засудженому за «ватру пам’яті» на Верецькому перевалі

admin 03.02.2012 12:04 КРИМІНАЛ

2 лютого 2012 року Апеляційний суд Закарпатської області розглянув апеляційну скаргу Ярослава Кузіва – захисника «свободівця» Руслана Поливка на вирок Воловецького районного суду від 25 жовтня 2011 року, яким член Закарпатської організації ВО «Свобода» був засуджений до обмеження волі строком до 3-х років із звільненням від відбування покарання з встановленням строку випробування на 1 рік і 6 місяців.

Судили Руслана за, начебто, хуліганські дії з підпалу так званого пам’ятного знаку на Верецькому перевалі, незаконно спорудженому нібито на честь переходу угорських племен у Карпатський басейн, а насправді, у розумінні угорців, як позначення кордону Угорщини
Заслухавши аргументи захисника та дослідивши всі обставини справи, колегія суддів в кримінальних справах апеляційного суду Закарпатської області дійшла висновку, що вирок Воловецького районного суду від 25 жовтня 2011 року в частині засудження Руслана Поливка слід скасувати, а справу направити до того ж суду на новий розгляд в іншому складі суду.

Тепер Воловецькому районному суду належить виправити допущені помилки та прийняти законне і справедливе рішення, врахувавши всі обставини справи в сукупності та визначити, чи є   дії свободівців кримінально караними за запалювання ватри пам’яті по розстріляних у 1939 році січовиках – захисниках Карпатської України.

Угорська сторона, розуміючи, що їм не вдасться довести законність спорудження свого т. зв. «пам’ятника», не з’явилася на суд, тим самим підтвердивши, що так і не змогли «доробити» необхідні документи, які б надавали їм право власності на споруду на Верецькому перевалі, яку вони звели на кістках Українських Героїв.

Прес-служба Закарпатської ОО ВО «Свобода»

admin

Коментарі :


05.02.2012 11:30 РІО

матеріали прес-служби доступні всім. :)


03.02.2012 13:00 Зо

Колеги, поставте, будь ласка, посилання на джерело інформації. Гарно дякуємо.


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат