Податкова міліція Закарпаття викрила більше 60 злочинів у сфері оподаткування

admin 10.10.2012 15:35 КРИМІНАЛ

Про це повідомив представникам ЗМІ перший заступник голови ДПС у Закарпатській області - начальник управління податкової міліції Євген Приндак.

З початку року за порушеними кримінальними справами відшкодовано збитків на суму 8,1 млн. грн., а розслідувано та направлено до суду 42 кримінальні справи.

З 18 січня 2012 року набрав чинність Закон України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності. Євген Приндак зауважив, що «ми не ставимо за мету ув’язнення винної особи, першочергове завдання – злісний неплатник має повернути державі все до копійки і заплатити при цьому справедливі штрафи».

Враховуючи зміни чинного законодавства слідчими податкової міліції у практичній діяльності більш широко застосовуються норми ч.4 ст.212 Кримінального кодексу України, відповідно до якої особа, яка вчинила злочин про ухилення від сплати податків, звільняється від кримінальної відповідальності при умові відшкодування шкоди та фінансових санкцій.

У цьому році слідчими направлено до суду три кримінальні справи зазначеної категорії, по яких забезпечено повне відшкодування збитків на суму 2,5 млн. грн.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат