Без зброї

15.07.2022 10:49 ПОЛІТИКА

Ми тримаємося завдяки патріотизму і мотивації наших бійців. Бо хочемо перемогти ворога, який вдерся на нашу землю. Але у цій війні одного патріотизму замало. Потрібна зброя. Росія до війни готувалася давно. Не рік і не два. Кремлівські фашисти накопичували на своїх складах величезну кількість зброї. Тому й перевага зараз у них. На їхні десять випущених снарядів ми можемо відповісти лише одним.

Вони стріляють по нас нашими ж ракетами, які ми віддали за умовами Будапештського меморандуму. А інші ракети у росіян зроблені на українських двигунах.

Та найприкріше те, що останніми роками ми заморожували свої військові програми, продавали рештки бронетехніки і зовсім не розвивали ракетну військову індустрію.

Ось що з цього приводу написав політик та громадський діяч Сергій Ратушняк.

«Кравчук, Кучма, Ющенко, Янукович і, особливо, Порошенко розпродали 90 % озброєння і боєприпасів України. Гроші розкрали. Крадіжки приховали пожежами на складах. Жодних питань до злочинців.

США і ЄС підсунули нам папірець — «Будапештський меморандум». Кинули, як лохів.

В Афганістан, де воювали з моджахедами в горах, відправляли зброю щедро. Поставили туди і літаки, і тяжке озброєння. Одних бронеавтомобілів 96 000 одиниць. Україні, для порівняння, усього 564 одиниці. І якогось страху, що техніка потрапить до рук ворогів, у тих-таки американців, не було. Оснащення Заходом афганського бездарного «воїна» в 35 разів вища, порівняно з українським.

Перший саміт НАТО після 24 лютого прийняв рішення про ввід до Чорного моря 200 військових кораблів НАТО. Немає жодного.

Зараз Німеччина заблокувала допомогу Україні на 9 млрд. євро, за яку проголосували всі члени Євросоюзу. А потреби української, пограбованої олігархами і добитою війною економіки — понад 5 млрд. євро на місяць.

Для утримання економіки і озброєння на рік України потрібні 100 млрд. доларів. Нема. І навіть 9 млрд. блокують, а на переоснащення НАТО на рік і створення 300-тисячної армії 500 млрд. є.

Висновок. Захід перейшов на другий етап «холодної війни» з Росією аж до її демонтажу і демілітаризації. А що в цьому процесі загине Україна — їх не цікавить. Ба більше, вони рахують нас одним стадом.

Бонусом у цій війні для Заходу є 1/6 частина суші на Землі з усіма ресурсами і дешевенька робоча сила для брудного і шкідливого виробництва», — написав Ратушняк.

Ну і ще деякі цифри. Насправді, Захід виявився не так уже й добре озброєним. Франція відправила нам усього 18 гаубиць «Цезар», а це аж чверть загального запасу високотехнологічної артилерії Франції.

Французькій компанії Nexter знадобиться близько 18 місяців, щоб створити нові гаубиці. Про це пише Financial Times.

Якщо у США будуть протягом року інтенсивно виробляти снаряди до знаменитих гаубиць 155-мм, то їх вистачить усього на два тижні бойових дій в Україні.

Бен Уоллес, міністр оборони Великобританії, зізнався, що західним країнам буде важко вести тривалу війну, яку можна порівняти з нападом Росії на Україну, оскільки їхні запаси боєприпасів недостатні для загроз, із якими ми стикаємося.

Великій Британії нещодавно довелося купувати гаубиці у третьої сторони для відправки в Україну. Бо своїх замало.

У США Пентагон працює лише з п’ятьма основними оборонними підрядниками, а в 1990-х роках їх було 51.

Тобто, саме через відсутність зброї ця війна може бути дуже затяжною. І Захід нам мало чим може допомогти, бо в самого не все добре. І через це стає ще більш прикро, що ми розпродали свою власну зброю та ігнорували військові програми.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат