Полювання на відьом

25.12.2021 16:33 ПОЛІТИКА

У своїй передвиборчій кампанії Володимир Зеленський обіцяв побороти корупцію. Серед корупціонерів він бачив і своїх політичних опонентів. «Посадити» Порошенка було не просто обіцянкою, але й мрією Зеленського. Він міняв прокурорів, бо хотів якогось сміливого і такого, що за будь-яку ціну найде компромат на Порошенка. Але справи не клеїлися.

І ось зараз силовики звітують, що мають справу на екс-президента. І не просто справу, а справу за дуже серйозними статтями. Статті аж три: «Державна зрада», «Фінансування тероризму», «Сприяння діяльності терористичної організації». Статті передбачають до 15 років позбавлення волі.

Слідчі накопали, що Порошенко, перебуваючи на посаді президента України, відмовився від вугілля із Південно-Африканської Республіки на користь вугілля із окупованих Росією територій.

«Петро Порошенко, перебуваючи в той час на посаді Президента України, використав надані йому повноваження та інструменти впливу, щоб контракти з ПАР були розірвані. А потім на вимогу представників Росії організував підписання від імені України контрактів на постачання вугілля з непідконтрольних територій», — повідомив на брифінгу начальник управління Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

Порошенко вже записав звернення щодо цього обвинувачення. Наразі він перебуває у Польщі з діловою поїздкою і обіцяв у січні повернутися і спростувати всі звинувачення. Більше того, Порошенко каже, що це оточення Зеленського торгує з ЛНР/ДНР і він готовий відстоювати правду.

Якщо Порошенко винуватий, він повинен відповідати. Але є багато запитань до влади. Хіба не зрозуміло, що зараз ця справа нагадує саме політичні репресії? Адже справу відкрили в той час, коли рейтинг Порошенка майже зрівнявся з рейтингом Зеленського, а партія Порошенка вже випереджає партію «Слуг Народу», бо в цій партії багато хто виявився явно не слугою, а відвертим злочинцем.

І чи подумав Зеленський над тим, як прореагують на Заході на відкриття справи проти Порошенка? Сам Зеленський каже, що Порошенко не зможе вивести людей на Майдан у свій захист. Тобто, виявляється, влада просто боялася Майдану, а коли побачила, що народу вже все набридло, то взялися за свого головного опонента.

У США та Великій Британії вже повідомили, що уважно стежитимуть за справою проти Порошенка. Бо у США та Великій Британії зараз схвильовані можливим наступом Росії на Україну, і їм там дуже дивно, що в самій Україні, замість пошуків точок для політичної та громадянської консолідації перед загрозою повномасштабної війни, починають політичні розбірки.

Ну і прогноз. Деякі ЗМІ, посилаючись на джерела в Офісі Президента, кажуть, що у Зеленського хочуть зробити так, щоб Порошенко з переляку просто не повернувся до України. Їм цього достатньо. Але ситуація зараз така, що Зеленський може програти вибори не лише Порошенку. А всіх не пересаджаєш.

Коментарі :


25.12.2021 17:25 вася

яке полювання на відьом? путінського холуя і мародера на довічно і крапка


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат