198 студентів почали навчатися у центрах професійної підготовки за підтримки Угорщини

08.10.2021 17:16 СОЦІО

4 жовтня у Великій Доброні відбулася урочиста церемонія відкриття навчального року в Центрах професійної підготовки імені Егана Еде. Вони створені на Закарпатті за підтримки уряду Угорщини. Центри діють як філії Закарпатського угорського інституту ім. Ференца ІІ Ракоці — у Берегові, Великій Доброні та Пийтерфолві.

У цих трьох закладах наразі навчатимуть угорською мовою 198 студентів-початківців, які опановуватимуть професії у 12 напрямках.

Директор професійно-технічного навчального центру у В. Доброні Янош Балог нагадав, що заклад у селі почав працювати у 2019 році. Тоді на перший курс вступили 110 студентів. Наступного року в області відкрили ще два центри. Їх мета — залучення угорськомовної молоді, яка проживає на Закарпатті, з метою опанування професій, затребуваних на ринку. Нині загальна кількість учнів у трьох навчальних закладах досягла 329.

Беручи до уваги потреби ринку праці, цього року було відкрито ще п’ять нових курсів: спортивний тренер — організатор, модельєр, реабілітолог, технік із електроніки та технік-маркетолог.

Янош Балог подякував уряду Угорщини, який підтримує роботу професійних центрів на Закарпатті.

«Сумно бачити, скільки талановитої закарпатської молоді виїжджає за кордон у пошуках щастя, їдучи з країни в країну у пошуках будь-якої роботи, відмовляючись від власних мрій в обмін на можливості пристойного заробітку. Тому мені дуже приємно бачити тут стільки молодих людей, які, сподіваюся, не будуть думати про таке життя», — зазначив Янош Балог у своїй промові.

Також перед присутніми виступила заступник державного секретаря з питань професійної освіти Міністерства інновацій та технологій Угорщини Габорне Пелешкей. Вона зазначила, що професійне навчання угорської молоді на Закарпатті слугує зміцненню громади, а також допомагає угорським компаніям у прикордонних регіонах виживати на ринку.

InfoPost.Media

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат