Втрачені надії

23.08.2021 10:31 ПОЛІТИКА

30 років тому ми отримали власну державу. Було багато надій та сподівань. Були цифри, які свідчили, що Україна має один із найкращих потенціалів у Європі, і за кілька років ми мали стати однією з найбагатших держав континенту.

Пройшло 30 років. Виросло нове покоління. Ми мали 6 президентів. І стали найбіднішою та найкорумпованішою державою Європи. Новий президент — нові обіцянки. А руху вперед немає.

Шостий президент узагалі взявся будувати поліцейську державу повністю під себе. Мавпування Путіна. Вічна влада.

Декларації та обіцянки так і залишаються лише обіцянками. Світ відвертається від нашого президента. І ми можемо робити дорогезні паради на День Незалежності, можемо будувати дорогезні флагштоки і вішати величезні прапори. Це не допоможе нашій державі стати справді могутньою та авторитетною.

Зеленський обіцяв не лише економічне зростання, але й міжнародну підтримку. Її немає.

«Ми вже розуміємо, що, крім Данії, вся Європа буде підтримувати будівництво «Північного потоку». Тому єдине рішення цього питання — у мене буде зустріч у США з президентом Америки. Це єдина людина, яка, я впевнений, вирішить це питання у бік України», — говорив ще в липні 2019 року Зеленський. Зустріч із Байденом у нього буде лише наприкінці цього місяця, а «Північний потік» уже готовий. США прийняли рішення не впроваджувати санкції проти «Північного потоку-2».

«Я думаю, якщо на нас чекають у НАТО, то немає сенсу дивитися в бінокль, у якесь далеке майбутнє. Питання має бути вирішене негайно. Ми в небезпеці просто зараз. План дій щодо членства був би реальним сигналом», — говорив Зеленський у червні цього року. Але країни НАТО не бачать нашу державу в цій структурі, бо цьому мають передувати внутрішні реформи, яких у нас немає.

Те саме стосується і членства України в Євросоюзі.

МВФ не дає грошей, хоч Зеленський запевняв, що з цим проблем не буде.

Не відгукнувся світ і на заклик Зеленського про надання гарантій, передбачених Будапештським меморандумом.

До тексту Мінських угод не було внесено змін, на яких наголошував Зеленський.

Навіть ПАРЄ проігнорувало заклики Зеленського не повертати Росію в цю організацію.

Одним словом — повне ігнорування.

А для довіри потрібно дуже мало: повернути державі вкрадене олігархами, посадити корупціонерів, провести судову реформу. Але чомусь нічого з цього не виконується. Тому і на 30-й рік Незалежності ми все ще залишаємося найбіднішими в Європі.

Із Незалежністю!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат