Ректором УжНУ став Володимир Смоланка

09.06.2021 20:47 ПОДІЇ

У середу, 9 червня в Ужгородському національному університеті відбулися вибори ректора. Голосування тривало з 9 години ранку і   завершилося о 15.00.   Загалом було утворено шість виборчих дільниць. Участь у голосуванні взяли штатні наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, виборні представники з числа інших штатних працівників університету та виборні представники з числа студентів.

Рівно о 9.00 розпочалося голосування на всіх дільницях. У приміщенні ректорату, який знаходиться на пл. Народній, розміщена дільниця № 2. Тут можливість проголосувати мали працівники медичного факультету, факультету здоров’я та фізичного виховання, історії та міжнародних відносин, факультету туризму та міжнародних комунікацій, а також відділів ректорату. Голова виборчої дільниці №2 декан медичного факультету Олександр Болдіжар розповів: «на дільниці загалом зареєстровано 476 виборців, більшість з яких активно голосували з самого ранку і станом на 11:00 проголосувало близько 60% виборців. Сьогодні в університеті звичайний робочий день, тож чимало працівників вишу задіяно на державних іспитах, підсумкових модулях, заняттях. Студенти також не були звільнені від навчального процесу. Тому, зважаючи на ці обставини, по обіді ми передбачаємо, що   явка точно зросте».

У приміщенні хімічного факультету розташувалася дільниця №2, на якій мали можливість проголосувати працівники хімічного, біологічного, фізичного, юридичного факультетів, наукової бібліотеки, науково-дослідної частини, інформаційно-видавничого центру, військової кафедри, ботанічного саду, відділів постачання, охорони та інших допоміжних підрозділів університету. Голова дільниці, декан хімічного факультету Василь Лендєл розповів, що початок голосування був найбільш активним – очікуючи своєї черги люди стояли в коридорах будівлі.

На дільниці №3 – навчально-лабораторному корпусі УжНУ - голосували представники 6 факультетів: математики та цифрових технологій, іноземної філології, економічного факультету, філологічного, географічного факультету та факультету суспільних наук. «На нашій дільниці зареєстровано 394 особи, явка висока, про що свідчить те, що на 13.30 ми маємо 85% тих, хто проголосував. Голосування відбувається в штатному режимі, члени комісії працюють злагоджено, так що вважаю, що все буде в порядку!» - зазначив голова виборчої дільниці, декан факультету математики та цифрових технологій Микола Маляр.

В гуртожитку №4 голосували факультет інформаційних технологій, інженерно-технічний факультет, стоматологічний факультет, медичний факультет №2,   факультет післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки та українсько-угорський навчально-науковий інститут. До виборчого процесу тут були залучені виборні представники студентів-іноземців, серед них – студент медичного факультету №2 Франціс Парвін: «На мою думку, весь виборчий   процес є чистим і відкритим, починаючи від виборів представників від студентів   факультету і закінчуючи голосуванням».

«Загалом в нас за списками 482 людини, голосування йде в штатному режимі, явка непогана, станом на 10.00 ми вже мали 100% явку від одного з підрозділів – студмістечка» - розповів голова дільниці № 4, декан факультету інформаційних технологій Ігор Повхан.

Про високу явку виборців інформував і голова дільниці № 5, яка знаходиться в будівлі природничо-гуманітарного фахового   коледжу, заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Крістіан Папп: «Наша дільниця є невеликою, всього зареєстровано 92 виборців – це виключно студенти та працівники нашого коледжу. Станом на 12:30 год. уже віддали свій голос близько 90 % виборців».

«Виборчий процес відбувався спокійно, загальна атмосфера була спокійною і   доброзичливою», - каже член виборчої дільниці №4, заступник декана інженерно-технічного факультету Ярослав Легета.

Ще одна дільниця – шоста за ліком – розташовувалася у м. Львів, де голосували працівники філії УжНУ у м. Львів.

Рівно о 15.00 усі виборчі дільниці припинили процес голосування і розпочали підрахунок голосів.

Після отримання протоколів з виборчих дільниць процес встановлення результатів голосування почала Головна виборча комісія з проведення виборів ректора. За інформацією її голови Ігоря Студеняка, у виборах ректора УжНУ взяло участь 1685 чоловік з 1884   внесених у списки, що складає   89.44% виборців.

Кандидатуру Володимира Смоланки, який балотувався на посаду ректора, своїми голосами підтримали   1615 виборців, що складає 85.72% від загального числа виборців та 95.85% від числа виборців, які взяли участь у голосуванні.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат