8 мільйонів бджіл загинули під час відправки Укрпоштою із Закарпаття

12.05.2021 11:38 СОЦІО

Це сталося вчора, 11 травня. Бджолярі із Іршави і Виноградова надіслали спеціальні пакети із бжолами, маткою і спецільним розплодом надіслали Укрпоштою до замовників.

400 спеціальних пакетів працівники Укрпошти везли у звичайній Hyundai. Через відсутність відсіків для провітрювання усі 8 мільйонів бджіл, що були у вантажівці, загинули. Це виявили в ще в Ужгороді.

Бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись із Укрпоштою. Вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку складає близько 500 тисяч гривень.

На сайті «Укрпошти» є спеціальні умови щодо пакування бджіл до відправки. Відправники переконують - вони дотримались цих вимог, повідомив Віталій Глагола.

* * *

Наступного дня пресслужба Укрпошти повідомила, що бджоли почали потроху оживати. Це стало зрозуміло, коли Укрпошта надіслала посилки назад відправникам. Пасічники кажуть, що таке стається, коли бджоли впадають у стан пригнічення через певні несприятливі умови, а потім оживають. Тепер відправники мають намір знову надіслати бджіл адресату, щоправда на Укрпошті зробили жорсткішими вимоги під час пересилання бджіл. Із нововведенням можна ознайомитися на сайті перевізника.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат