Скандал на Закарпатті: Заробітчани звинувачують консульство Словаччини в корупційній змові

16.06.2020 11:37 ПОДІЇ

Все через тести ПЛР

Скандал стався на Закарпатті. До редакції РІО звернулися закарпатці, які мали намір виїхати через Словаччину на заробітки. З їх слів вони виконали всі потрібні умови і зробили тест ПЛР у лабораторіях Ужгорода.

Однак на кордоні словацькі прикордонники повернули закарпатців, повідомивши їм, що Словаччина визнає тести лише двох лабораторій Астра-Діа та Превенція.

Ми зробили запити у обласний Центр громадського здоров'я, Центр громадського здоров'я України та Генеральне Консульство Словаччини в Ужгороді з проханням вияснення ситуації.

У Центрі громадського здоров'я нам підтвердили інформацію, що верифікацію на проведення тестів має і ЦГЗ, а також ряд приватних лабораторій.

При цьому, медичний центр Превеншн взагалі не має власної лабораторії, а співпрацює по проведенню аналізів з тою ж таки Астра-Діа.

Заробітчани, які звернулися до нас з обуренням, повідомили, що робили тест у лабораторії клініки, яка взагалі має 70% словацького капіталу і їм не зрозуміло, за яким принципом робився Словаччиною такий відбір. З їх слів, таких людей, які робили тести ПЛР в офіційних кініках, яких чомусь не внесла в список Словаччина, сотні. їх всіх повертають з кордону і заробітчани, які заплатили за тести не малі кошти, не мають наміру здаватися.

Наразі ми відправили запит у Генконсульство Словаччини з метою отримання інформації принципів відбору, але відповіді ще не отримали.

Заробітчани переконують, що у цій ситуації є явно корупційна складова і не виключають підкуп.

Ми слідкуємо за ситуацією і при отриманні відповідей надамо додаткову інформацію.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат