Підкупи й погрози

10.03.2018 23:11 ПОЛІТИКА

Збіглий депутат Онищенко розповів про політичну кухню президента.

Народний депутат України VII, VIII скликань Олександр Онищенко в Іспанії дав велике ексклюзивне інтерв’ю телеканалу NEWSONE, в якому розповів про зворотний бік у великій українській політиці, свої стосунки з президентом Порошенком та іншими значними політичними фігурами України.

Олександр Онищенко заявив, що переїхав в Іспанію, тому що в Лондоні занудьгував.

«Так вийшло, що спочатку поїхав до Лондона, але, грубо кажучи, все життя провів у спорті і в Лондоні занудьгував. Пробувши там місяць, переїхав у Іспанію. Тут традиційно проходять змагання з кінного спорту,   починаючи з вересня. Я в звичайному своєму спокійному режимі переїхав сюди, влаштувався тут, перевіз своїх коней і просто собі займаюся спортом», — сказав колишній нардеп.

Крім цього, за словами Онищенка, він хотів показати, що людина, яка керує Україною, не зовсім та людина, якій народ довірив 55 % при голосуванні.

Онищенко також підтвердив, що шляхом хабарів лобіював інтереси президента Петра Порошенка у Верховній Раді.

Так, відповідаючи на питання, чи дійсно він лобіював інтереси Порошенка в парламенті і шляхом фінансового вливання в того чи іншого депутата впливав на результати голосування, парламентарій сказав:

«Дійсно, це мало місце. Тому що на той період — це було відразу ж після виборів — Петро Олексійович зумів мене переконати, що все, що робиться, просять Євросоюз і Америка. Ті закони, які необхідно було приймати, всі важкі для держави і вони не популярні, за них ніхто голосувати не хоче. А оскільки більшість парламенту — це бізнесмени, тобто вони не хочуть втрачати свої рейтинги, багато питань Порошенку доводилося вирішувати з допомогою грошей».

Олександр Онищенко також заявив, що Адміністрація Президента оплачувала голосування депутатів. «Спочатку гроші депутатам пропонувалися. Суми доходили від 20 до 100 тис. доларів на одного обранця за одне голосування залежно від того, наскільки цінне голосування, наскільки бракує голосів. Це могло доходити на кожну фракцію до мільйона доларів», — зазначив парламентарій.

Він підкреслив, що, таким чином, мотивували депутатів не з коаліції.

Крім того, Онищенко розповів, як відбувався процес видачі грошей.

«Спортивні сумки беруться в Адміністрації Президента. Машина заїжджає в спеціальний гараж, з якого йде ліфт прямо на четвертий поверх в Адміністрацію Президента. Всі сумки отримують саме там. І також отримують їх назад у начальника охорони. Тим же ліфтом спускаються назад, кладуть собі в машину і їдуть », — розповів він.

Однак, за словами нардепа, з часом, «коли влади ставало все більше», перейшли до іншого методу — змушували депутатів голосувати.

«Проти всіх депутатів порушували кримінальні справи. На кожного повинна бути відповідна папка. І коли потрібним було певне голосування, їм згадують ті чи інші їхні кримінальні справи і кажуть: «Бачиш, ми ж тримаємо, ми поки нікуди не запускаємо. Але ти повинен проголосувати», — сказав Онищенко.

Онищенко розповів, що в 2014 році у президента були такі девіз і умови: «Те, що від нас вимагають Європа і Америка, нам необхідно робити. У мене поки немає ніяких особливих повноважень: вся влада зосереджена у прем’єр-міністра Яценюка. Це жахливий корупціонер, який всюди поставив своїх міністрів, який сидить на всіх державних схемах. Його необхідно прибрати, а всі корупційні схеми — зруйнувати. Я повинен всюди поставити своїх людей: мій генпрокурор, глава СБУ. Ми повинні всіх прибрати, ми повинні все це контролювати. Інакше Яценюк доведе країну до ручки».

Парламентарій згадав, що в 2014 році фракція Яценюка набрала найбільшу кількість голосів у Верховній Раді. Більше, ніж БПП. Онищенко пояснив це тим, що тоді під контролем команди Яценюка «були всі фінансові потоки».

«У них були великі фінансові можливості, тому що вони прийшли до влади ще раніше — відразу після Революції гідності. Яценюк став прем’єр-міністром і всі люди в уряді були його, і вони контролювали всі потоки. У них було більше можливості фінансувати і вибори, і рекламну кампанію, і технології. Тому вони за рахунок цього і виграли», — зазначив Онищенко.

Олександр Онищенко також заявив, що планує незабаром презентувати книгу власного авторства про Президента України Петра Порошенка.

«Я хотів розповісти про його сутність. Про його внутрішній світ. Про його жадібність. Думаю, ця книга допоможе людям визначитися на виборах президента і парламенту. Цю книгу будуть читати всі. Вона цікава і принесе багато задоволення. Але не Петру Порошенку, а читачам», — розповів Онищенко.

Нардеп не уточнив дату презентації, однак дав зрозуміти, що вона пройде найближчим часом.

Закарпатський політик Сергій Ратушняк скептично прореагував на інтерв’ю Онищенка. «Злодій розповідає про напарника злодія. Це завжди цікаво. А те, що зріджений газ для населення він отримував (весь) по 3 грн., а продавав через газові заправки по 10 грн. і не сплатив 2 мільярди гривень податків — це сьогодні називається геройством і «торгівлею кіньми».

ТЕГИ : Петро Порошенкосергій ратушнякОлександр Онищенко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат