Громадські проекти Ужгорода: Примітивні рішення влади   та обурення містян

10.03.2018 15:48 РАТУША

В одному з попередніх номерів ми писали про те, що ужгородці можуть подавати проекти з благоустрою міста на розгляд міської ради. Однак процес розгляду-затвердження тих чи інших проектів викликав хвилю обурення ужгородців.

Після того, як влада визначилася з тим, які проекти відхилити, а які поставити на голосування, склалося враження, що в Ужгороді домінують доволі обмежені приватні корисливі інтереси. Переважна більшість проектів — це якісь дитячі та ігрові майданчики у дворах багатоповерхівок. А ще кинулася в очі тенденція подавати проекти від навчальних та виховних закладів (проекти про створення патріотичних класів, лінгафонних кабінетів чи спортивних майданчиків і т. ін.). Під це є окремі статті в бюджеті. Але, як не дивно, влада всіх їх затвердила на голосування.

При цьому влада відхилила дійсно громадські проекти, які стосувалися, наприклад, облаштування у притулку для бездомних тварин «Барбос» пункту надання екстреної допомоги травмованим тваринам. Або були відхилені дійсно громадські проекти облаштування скверів на Минайській, 34, за який так воювали активісти, відбиваючи його від забудовників. Або той-таки сквер за будівлею облради та адміністрації. Відхиленим виявися і проект порятунку екосистеми «Кірпічки». Відмовила влада і проекту зі створення в місті скейт-парку.

Але окремо громадськість звертає увагу на один громадський проект, який влада погодила для голосування — створення автомобільного паркування у внутрішньому дворику історичної Рафанди. Проект назвали «Безпечний, комфортний та екологічний двір». А щоб не було нарікань, що паркування під вікнами це не зовсім екологічно, то запланували зробити паркування з таким собі газоном під сіткою.

Словом, конкурс показав, що ці проекти занадто вузькогромадські, бо стосуються дворів та установ, а не широкої громадськості. Хоча фінансуватимуть із кишень усіх ужгородців-платників податків.

ТЕГИ : АндріївУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат