Понад 4 млн гривень витратить Закарпатгаз на лічильники мешканцям

admin 06.04.2016 11:44 СОЦІО

У 2016 році в рамках виконання інвестпрограми ПАТ «Закарпатгаз» планує встановити в оселях закарпатців 2,4 тисячі безкоштовних лічильників газу. На реалізацію програми передбачено спрямувати понад 4,2 мільйона гривень.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» від 16.06.2011 року №3533-VI до 2018 року усі споживачі повинні бути забезпечені лічильниками газу. З 1 січня 2016 року до 1 січня 2018 року триватиме третій – останній - етап реалізації вимог Закону: встановлення лічильників споживачам, що використовують газ тільки для приготування їжі, тобто у помешканнях яких встановлена лише газова плита.

«Стрімке підвищення ціни на природний газ та встановлення занижених норм споживання газу у минулому році   демотивувало закарпатців встановлювати лічильники газу – навіть безкоштовні. Сьогодні ж, навпаки - ми спостерігаємо   суттєве збільшення попиту на встановлення газових лічильників. Наші клієнти впевнились у тому, що лише стовідсотковий комерційний облік газу є гарантом ощадливого використання енергоресурсу і економії коштів», - сказав заступник голови правління з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів ПАТ «Закарпатгаз» Євген Полуницький.

Графіки встановлення безкоштовних лічильників газу на 2016 рік оприлюднені на корпоративній сторінці компанії для того, щоб споживачі могли дізнатись, коли саме до них прийдуть фахівці підприємства для встановлення приладів обліку. У графіку можливі зміни. У випадку, якщо в зазначений термін представники газорозподільної компанії не зв’язалися зі споживачами та не розпочали установку лічильників, просимо зателефонувати до Центру обслуговування клієнтів за номерами: (0312) 61-94-48 або (067) 244-32-66 для з’ясування причини та узгодження часу встановлення приладу обліку.

Наголошуємо: відмова від встановлення лічильника газу з ініціативи і за кошти ПАТ «Закарпатгаз» - відповідно до ст. 5 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» та п. 6 «Правил надання населенню послуг з газопостачання» - є підставою для припинення газопостачання. При цьому його відновлення буде проводитись після встановлення приладу обліку за рахунок споживача та оплати за роботи з від’єднання та приєднання газопостачання.

Довідка:

Станом на 1 квітня 2016 року понад 270,8 тисячі домогосподарств Закарпатської області використовують природний газ. З них 98,2% домогосподарств оснащені лічильниками газу. За рівнем забезпечення житлового фонду приладами обліку блакитного палива Закарпаття посідає перше місце серед областей України.

admin


За матеріалами регіональної газової компанії ПАТ "Закарпатгаз"

ТЕГИ : закарпатгаз

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат