День театру відсвяткували   в Ужгородському коледжі культури і мистецтв (ФОТО)

admin 05.04.2016 11:07 ДОЗВІЛЛЯ

 

31 березня   в Ужгородському коледжі культури і мистецтв відзначили Міжнародний День театру та посвяту в режисери.

Цей день став справжнім святом не тільки для студентів видовищно-театралізованих заходів але і для викладачів та студентів навчального закладу та запрошених гостей.

Організацією проведення свята займались студенти ІІІ-го курсу видовищно-театралізованих заходів. Добре підготувались   студенти І-го курсу – керівник заслужена актриса України, головний режисер обласного театру ляльок Наталія Орєшнікова. Цікава постановка номеру «Чикаго» , де студенти представляють себе ляльковий сатиричний номер «Лялька Недотепа», та   пародію на програму «Світське життя».

Студенти ІІ та ІV курсів , керівник старший викладач Галина Василик як завжди були оригінальними, особливо 4 курс   в своєму пародійному номері .Студенти грали з повною самовіддачею і отримували за це гучні оплески шанувальників.              

Театральне мистецтво, займає особливе місце в світі , яке бере початок з глибокої давнини, колись воно проявлялось в народних іграх, танцях, піснях та обрядах.
       
Театр завжди мав виключне етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку та розширенню світогляду. Не зважаючи на те, чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося грацією артистів балету або стежимо за майстерною грою драматичних акторів, – ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. Саме тому Міжнародний день театру не лише професійне свято майстрів сцени , але і студентства, яке навчається цій професії. Це свято вдячних глядачів та шанувальників високого мистецтва.
       
Неоціненну роль в утвердженні гідної постави української нації відігравали і продовжує відігравати театральне мистецтво України. Починаючи від Садовського, Заньковецької та інших корифеїв українського театру до Стригуна, Бенюка, Жолдака та інших митців, які, утверджують національні традиції українського театру та сценічного мистецтва, молодіжні театри теж вносять експериментальний струмінь в театральне життя, підтримуючи його гнучкість і мінливість, за що їм вдячність і шана.
     
Ужгородський коледж культури і мистецтв   намагається йти в ногу з часом і тому в новому навчальному 2016 році відкриває нову спеціалізацію – «сценічне мистецтво».

Молодший спеціаліст зі сценічного мистецтва готуватиметься до таких видів діяльності: сфера драматичного мистецтва, сфера відпочинку та розваг,у таких установах , як театри, телерадіокомпанії, театральні студії, видовищні заклади, будинки культури, палаци творчості дітей та юнацтва, театральні студії при   загальноосвітніх школах.


Оксана Шип, голова комісії ВТЗ

admin

ТЕГИ : театр

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат