12 тренерів айкідо з різних країн проведуть 24 заняття за добу в Ужгороді

admin 11.03.2015 10:46 СПОРТ

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів незвичайного спортивного дійства – Міжнародного 24-годинного айкідо-марафону, який вперше відбудеться в Україні і пройде в Ужгороді 14 березня.

Всього за 1 добу 12 вчителів з 4 різних країн проведуть 24 тренування нон-стоп. Детальніше про оригінальну подію розказав Михайло Рогач, організатор, 3 дан айкідо: «Ідея виникла під час проходження такого марафону в Братіславі 2 роки тому. З того часу ми два роки думали, як зробити подібне в Ужгороді. Рік тому такий марафон відбувся у Кошице,який передав нам естафету і запропонував прийняти захід в Ужгороді. Прибудуть 12 тренерів з різних країн, і за заявками братимуть участь у марафоні 50-70 осіб з Києва, Миколаєва, Коломиї, Чернівців, Луцька, Харкова, закордонних Будапешта, Гданська та Кошице».

Проходитиме захід у ПАДІЮНі, залі для дзюдо. Реєстрація о 10.00 Початок марафону о 12.00, який завершиться наступного дня о 12.00

Анатолій Ігнатьо, співорганізатор, який був учасником марафону у Словаччині, каже: «Такий марафон – це випробування для самого себе. Десь на середині шляху хочеться спати, їсти і закинути це все. Але бажання випробувань сильніше». За його словами, до участі запрошуються представники різних шкіл, зокрема, самбо, карате, дзюдо та інших.
Михайло Рогач розповів, що такий захід – це тренування поза зоною комфорту, справжній виклик, який не всім під силу. Допускатимуть до марафону учасників від 10 років, які практикували айкідо.

Аміна Сембай, 12-річна учениця теж брала участь у словацькому марафоні. Каже, що на половині не   витримала, але тренування дуже сподобалися, братиме участь і цього разу.  
«Айкідо почало розвиватися на Закарпатті 20 років тому завдяки Петру Ганчаку, - розповів Михайло Рогач. - На сьогодні Закарпатті на чолі руху айкідо всієї України. В області працює та займається близько 500 осіб. У Європі такими досягненнями не можуть похвалитися. Ми 4 рази у рік в Ужгороді проводимо семінари, літні школи у горах, періодично запрошуємо майстрів з інших міст.   У грудні організовували дитячий табір». Дітей у гуртки айкідо, до речі, можна записувати у віці від 3-4 років.

За словами Олега Орєшнікова, співорганізатора, завдяки айкідо можна навчитися відходити від конфліктних ситуацій, тримати себе під контролем та змінюватися зсередини.
Бойові мистецтва - це шлях до досконалості, а вона не має меж, - зауважують організатори за запрошують всіх ужгородців та гостей прийти на 24-годинний айкідо-марафон та побачити це бойове мистецтво з усіх сторін.



Фото - з прес-конференції.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : айкідоУжгородспорт

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат