Закарпатців можуть посадити за підробку документів щодо харчування школярів

admin 27.02.2015 11:38 КРИМІНАЛ

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо закарпатців, які   підробляли документи для участі у конкурсних торгах на закупівлю харчування у школи.

Вчора, 26 лютого прокуратурою направлено до Хустського міжрайонного суду обвинувальні акти по кримінальним провадженням щодо учасників конкурсних торгів на закупівлю харчування до шкіл, які підробляли документи.

Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Сергій Зовдун: «Наразі завершено досудове розслідування кримінальних проваджень, розпочатих міжрайонною прокуратурою 14 лютого 2015 за фактом вчинення двома учасниками конкурсних торгів при проведенні державних закупівель кримінальних правопорушень, передбачених положеннями ч.2 та ч.4 ст.358 КК України, тобто підробка та використання офіційних документів для участі у конкурсних торгах.

Встановлено, що вимоги та положення Закону України «Про здійснення державних закупівель» передбачають наявність у претендентів працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.
Проте, два підприємці, бажаючи перемогти у цих торгах, проте не маючи кваліфікованого персоналу, вдалися до підробки документів. Тому, у складі своїх конкурсних пропозицій для участі у вищевказаних процедурах закупівлі, подали довідки про наявність у них матеріально-технічної бази та працівників відповідної кваліфікації.

Як зазначив Сергій Зовдун, за підроблення документів та їх використання передбачено штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури області

ТЕГИ : Прокуратурапідробка документівЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат