ФОТО: виставка угорських художників в Ужгороді

Володимир Мишанич для РІО 17.02.2015 11:34 ДОЗВІЛЛЯ

 

Нещодавно у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка митців Товариства угорських художників імені Міхала Мункачі. Вона проходить у рамках Днів угорської культури в Ужгороді.

Товариство об’єднує кількадесят етнічних угорців Закарпаття і репрезентує багату етнічну та образотворчу культуру народу, який споконвіку тут живе.

До експозиції ввійшло понад 50 творів мистецтва. А це живописні полотна, графіка, скульптура, а також вишивка та кераміка. Відвідувачі мають нагоду побачити твори як представників старшого покоління так і молодих, але вже відомих на теренах нашого краю митців. Серед них Петро Шолтес, Габріела Шолтес, Маргарита Берец, Антон Ковач, Янош Кліса, Янош Рейті, Габор Гомокі, брат Тарзіціус Варга, Маріанна Профус та інші. Виставка вражає розмаїттям жанрів та живописних технік творів.

Зупиняють погляд імпресіоністичні пейзажі та тематичні твори Петра Шолтеса, могутньою експресією підкорюють живописні полотна Яноша Рейті, Габора Гомокі та Габріели Шолтес. Теплотою і ліризмом зачаровують краєвиди Яноша Кліси, виконані в техніці пастелі, а графічні твори Яноша Рейті дивують безмежністю фантазії та своєю химерністю.

Відома вишивальниця, заслужений майстер народної творчості України Маріанна Профус подивувала шанувальників мистецтва витонченністю візерунків, знанням угорських народних традицій.
Загалом виставка справляє чудове враження, масштабно репрезентує багату й унікальну культуру угорського народу.

Володимир Мишанич для РІО

ТЕГИ : мистецтвоУгорщинаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат