На День Валентина в Ужгороді пройшов всеукраїнський фестиваль бального танцю — 20 років Грації ФОТО

admin 16.02.2015 11:37 ПОДІЇ

 

Мабуть, так і мало бути, щоб у День закоханих поблизу Ужгорода відбувся захід саме з цього прекрасного виду спорту.

У селі Баранинці Ужгородського району, у спорткомплексі «Zinedine», відбувся всеукраїнський фестиваль, присвячений 20-річчю танцювального спорту на Закарпатті «Грація-20». Саме ужгородський клуб спортивного танцю «Грація» два десятиліття тому першим у краї успішно пішов у велике самостійне плавання й відтоді приносить славу не лише області, а й усій Україні.

Як згадує керівник названого КСТ й воднораз Закарпатського обласного осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту Олександра Мишко, за цей час зроблено чимало, результатом чого стали й «доморощені» майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу, респектабельний у міжнародному вимірі турнір «Uzhgorod open», осередки в районах і багато іншого. Одних танцювальних дуетів скільки вийшло!
Отож свято вийшло і змагальним, і в яскравих спогадах (останні мали й фотовідображення у вигляді імпровізованої експозиції). А ще були нагороди, подарунки, звичайно, торт (як же без нього!) і сюрпризи для іменинників.




Захід урочисто відкрили на вечірню часину дійства під Гімн України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в АТО воїнів, а майстри спорту міжнародного класу, найтитулованіша танцювальна пара краю Вероніка Мишко й Володимир Лятов зворушливо виконала хореографічну композицію «Незалежність».




Надалі фестиваль проходив уперемішку з вітальними словами (зокрема від депутатів обласної ради Олександра Ледиди та Івана Качура, заступника директора департаменту - начальника управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталія Ерфана), показовими виступами та власне змаганнями. В останніх виступило близько 200 дуетів із майже 15 регіонів України в 25 вікових категоріях і класах, які   демонстрували свою майстерність у європейській та латиноамериканській програмах. Тому, звичайно, нагороджених було багато. Серед них не обійшлося й без закарпатців.

Але найголовніше, що свято вдалося. І в цей складний час хоч трішки в рутину життя влилося щось красиве, граціозне...



Володимир Тарасюк для Uzhgorod.net.ua

Фото взяті з мережі Facebook. Автор - Ігор Коропчак

admin

ТЕГИ : бальні танціГраціяВероніка МишкоВолодимир ЛятовУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат