Податкова запрошує закарпатців задекларувати доходи за 2014-й рік (РОЗ’ЯСНЕННЯ)

admin 02.02.2015 12:06 СОЦІО

З початку року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2014 року. Таким чином, громадяни, які отримали доходи, що підлягають оподаткуванню повинні подати до податкової інспекції за своїм місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи.

Кампанія декларування триває до 1 травня 2015 року. Тому платники податку, які згідно з розділом ІV   Податкового кодексу України зобов’язані подавати декларацію про майновий стан і доходи, повинні виконати свій громадянський обов’язок.

Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку у цьому році за наслідками 2014 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами.

До переліку витрат, дозволених для включення до податкової знижки, можуть бути віднесені, наприклад частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом; сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання; суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій; суми витрат на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита; суми коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизеля, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Громадяни, котрі бажають задекларувати свої доходи можуть отримати безкоштовні бланки декларацій та допомогу фахівців при їх заповненні в Центрах обслуговування платників області. Окрім цього, громадяни, які віддають перевагу інформаційним технологіям мають змогу відправити декларацію про свої доходи в електронному вигляді. Для цього на веб-порталі Територіальних органів ДФС у Закарпатській області діє сучасний сервіс «Декларування он-лайн» (http://sfs.gov.ua/incomedecl). Цей сервіс надає змогу заповнити декларацію про майновий стан і доходи, яку подають до податкових органів фізичні особи – підприємці та громадяни. Заповнена декларація та додатки зберігаються у файл для направлення до податкового органу або друку.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : податкиДФСЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат