У Закарпатті трьох туристів накрило лавиною (ФОТО)

admin 02.02.2015 11:07 СОЦІО

 

Закарпатські гірські пошуковці врятували трьох сноубордистів, яких накрило лавиною, та ще допомогли двом травмованим.

Учора, 1 лютого, в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надходили тривожні повідомлення від туристів, що відпочивали в Карпатах.

Так, о 16:20 закарпатським рятувальникам повідомили, що в районі г. Близниця, Рахівського району троє сноубордистів, катаючись в гірській місцевості, спровокували сходження снігової лавини та були накриті сніговим покровом. На щастя, професіонали гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області знайшли усіх та відкопали з-під снігу. Одного з туристів рятувальники фактично повернули до життя. Мешканець м. Тячів, потрапивши під сніг отримав шок. Як наслідок у нього зупинилося дихання. Рятувальнки вчасно надали йому долікарську медичну допомогу та привели до свідомості.

Усі туристи мешканці Закарпаття. Після отримання допомоги від гірських рятувальників від подальшої госпіталізації до медичної установи вони відмовилися.

Пошуки й рятування сноубордистів здійснювали професіонали гірських пошуково-рятувальних відділень смт Ясіня та м. Рахів. Також залучалася спецтехніка. Допомагало у пошуках потерпілих і місцеве населення.

Також 1 січня надавали допомогу туристам і гірські рятувальники ГПРВ с. Нижні Ворота. О 13:00 вони отримали повідомлення про те, що в районі г. Плай, Воловецького району під час проходження туристичного маршруту травмувався (вивих плечового суглобу) 28-річний-львів’янин.

А о 17.00 в районі г. Говерла, Рахівського району під час проходження туристичного маршруту травмувався (перелом лівої ноги) 24-річний мешканець Хмельниччини. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучались професіонали та спецтехніка ГПРВ с. Лазещина ГПРЧ АРЗ СП.

admin


За матеріалами Управліня ДСНС України у Закарпатській області

ТЕГИ : туристДСНСЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат