У закарпатському магазині затримали злочинця зі зброєю (ФОТО)

admin 06.10.2015 10:15 КРИМІНАЛ

 

Діяти в екстремальних ситуаціях під час затримання злочинців днями навчалися працівники Державної Служби охорони при УМВС Закарпатської області. Відпрацювали затримання в магазині злочинців зі зброєю.

За легендою, на об’єкті під охороною ДСО спрацювала сигналізація. Держохоронці отримали повідомлення про спрацювання від чергового і виїхали на місце події. По прибутті до імітованого універмагу, під час огляду прилеглої території, стало зрозуміло - зловмисники в приміщенні.

Правопорушників виявилось двоє до того ж вони озброєні й мирно здаватися не думали. В процесі обстеження території працівниками ДСО грабіжники «відкрили» вогонь по працівниках міліції. За таким сценарієм вдосконалювали свої навики дій в екстремальних ситуаціях працівники Закарпатського УДСО .

- Ми провели навчання, з задіянням групи затримання. Все було організовано максимально реально – міліціонери, умовні злочинці. Використовували зброю для пейнт-болу. Для набуття практичних навичок дій в екстремальних ситуаціях міліціонери ДСО відпрацьовують подібні сценарії часто. Нажаль, сьогодні в країні така ситуація, що доводиться бути готовив до всього,- розповів Віктор Черевко, старший інспектор ВКЗ за напрямком професійної підготовки УДСО при УМВС України в Закарпатській області.

- Сьогодні я був у ролі злочинця, - розповідає Василь Микульця, командир СВГЗ УДСО. Мої колеги з групи затримання спрацювали грамотно. Спочатку на вході до імітованого універмагу затримали мого подільника. Мені-то вдалося втекти, щоправда, не довго тішився волі: я таки був «знешкоджений», отримав «поранення» в ногу.

Чи не кожного дня під час виконання своїх професійних обов’язків міліціонери охорони стикаються з подібними ситуаціями. Зазвичай часу на роздуми немає. Інспектор групи затримання Ігор Щербанич працює в ДСО відносно недавно , та вже знає, - під час затримання буває що завгодно. Каже:
- Добре, що є нагода потренуватись й відпрацювати подібні ситуації. Навчання такого роду в нас проходять чи не кожного тижня. Зазвичай сценарій максимально наближений до реальності. Вчимося заради власної безпеки.

Загалом, діяли міліціонери ДСО тактично грамотно. Одного із злочинців «знешкодили», іншого «затримали». Роботу працівників спеціальної групи затримання під час опрацювання екстремальної ситуації оцінили на «добре».
 

admin


За матеріалами УДСО при УМВС України в Закарпатській області

ТЕГИ : ДСО

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат