Закарпатська влада заборонила експортувати ліс-кругляк за межі країни

admin 18.08.2015 11:07 ПОЛІТИКА

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заборонив видавати «сертифікати про походження лісоматеріалів круглих та виготовлених із них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій у частині експорту круглих необроблених матеріалів».

Відповідне розпорядження вже готове й буде підписано найближчим часом. Здійснювати вивіз лісу-кругляка за кордон без таких сертифікатів неможливо.

"1 листопада цього року набуває чинності прийнятий Верховною Радою України закон про заборону експорту на 10 років необроблених лісоматеріалів, - пояснює своє рішення Г.Москаль. – Однак поки закон не вступив у дію, в області почалася справжня вакханалія з лісом – вирубують усе, що можна й не можна, таке враження, що так звані лісокористувачі готові продати за кордон навіть свої дерев’яні хати. Куди не їду по області – всюди лісовози. Мало того, що вивозять кругляк, то ще й розбивають у спеку дороги. Цьому необхідно покласти край, інакше до 1 листопада Карпати залишаться лисими.

Цим же розпорядженням Г.Москаля передбачається здійснити всі можливі організаційні заходи для максимального нарощування переробки деревини на підприємствах Закарпаття.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : геннадій москальлісЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат