30 людей потонули у Закарпатті

admin 10.08.2015 11:49 СОЦІО

На водоймах Закарпаття продовжують гинути люди. Упродовж минулих вихідних в області потонуло троє людей. Усього з початку року вже зафіксовано 30 потопельників.


Це на 10 випадків більше ніж за аналогічний період минулого року. Всього за 2014 рік втопилося 26 людей.

Перший випадок трапився 8 серпня в урочищі Серцьова поблизу смт Великий Березний. Відповідне повідомлення надійшло до оперативно-рятувальної служби о 19:55 він чергового лікаря ЦРЛ. За його словами, під час відпочинку на річці Уж загинув 48-річний чоловік. Його тіло знайшли й витягли на берег місцеві мешканці. Причину та обставини загибелі громадянина з’ясовують правоохоронні органи.
Наступного дня, 9 серпня, на території Виноградівського району затонув 34-річний закарпатець.

Разом із компанією друзів він відпочивав на Тисі. Троє товаришів вирішили переплисти річку зі сторони с. Пийтерфолво у бік с. Фанчиково. За 30 метрів від протилежного берега, де глибина сягала 8 метрів, чоловік потонув. Про подію до Служби порятунку «101» о 16:40 повідомив очевидець трагедії. Тіло потопельника знайшли о 19:00 силами водолазно-рятувального відділення м. Хуст і передали правоохоронним органам. Останні з’ясовують деталі смертельного випадку.

І вже вночі 10 серпня о 01:17 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття звернулися занепокоєні родичі 44-річного мешканця м. Берегово.  Вони повідомили про ймовірне утоплення чоловіка. Він разом із дружиною й сином після візиту в гості до друзів вирішив скупатися в озері на території с. Дийда Берегівського району. На жаль, вибрав для цього не спеціально відведене місце, а стихійний пляж. На очах у сина батько відплив від берега й зник. На пошуки тіла загиблого направлено водолазно-рятувальне відділення м. Ужгород.

Рятувальники закликають закарпатців! Будьте особливо обережні під час літнього відпочинку на річках та озерах. Обирайте для купання лише спеціально відведені та обладнані для цього місця, а не стихійні пляжі. Купайтеся у світлу частину доби, однак не під час обідньої спеки. Не заходьте у воду одразу після прийому їжі та в нетверезому стані, а також не залишайтеся у воді надовго (купатися слід не більше 15-20 хвилин). А головне – не купайтеся наодинці й не запливайте на обмежувальні знаки. І в жодному разі не залишайте дітей біля водойм без нагляду дорослих.

Пам’ятайте, що дотримання цих нескладних правил забезпечить вам приємний відпочинок і допоможе уникнути трагедії!

admin


За матеріалами Управліня ДСНС України у Закарпатській області

ТЕГИ : Закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат