Фурам заборонять їздити Закарпаттям

admin 06.08.2015 09:56 СОЦІО

На Закарпатті складатимуть адміністративні протоколи на водіїв, які ігноруватимуть рекомендації щодо руху великовагового автотранспорту у спекотну погоду.

Якщо ж температурні показники перевищуватимуть дозволених +28 °С, то проїзд вантажівок у понад 24 тонни дорогами Закарпаття суворо заборонено.

Про це йшлося у середу на нараді під керівництвом заступника голови Закарпатської ОДА Михайла Рівіса з представниками дорожніх служб, Укртрансінспекції та ДАІ. Насамеред посадовець наголосив на необхідності забезпечити жорсткий контроль за перевезеннями великовагового автотранспорту. Адже збільшений рух вантажівок із завищеними габаритно-ваговими параметрами у спеку сильно руйнує дорожнє покриття.

«Закарпаття несе велике навантаження від великовагового транспорту. У нас не лише три кордони із Євросоюзом, а й весь транзит із сусідніх регіонів. І якщо не встановити належний контроль за параметрами транспорту, стан доріг різко погіршиться», - зауважив Михайло Михайлович.

Присутній на заході начальник служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович доповів, що через мораторій на проведення перевірок до 1 липня в краї не було задіяно жодного пересувного пункту габаритно-вагового контролю за рухом фур. Хоча торік для вагового контролю було облаштовано два майданчики (біля санаторію «Карпати» та пост ДАІ м.Мукачево), де спільно з працівниками ДАІ та Укртрансінспекції зважувалися великогабаритні транспортні засоби і вівся контроль за їх переміщенням у денний період часу.

За словами в.о.начальника управління Уктрансінспекції в Закарпатській області Сергія Кейса, нині погоджено графік роботи поки що одного пересувного пункту габаритно-вагового комплексу на поточний місяць. Він також зазначив, що необхідно виділити додаткові місця для стоянки вантажівок у разі їх тимчасового обмеження та заборони руху.

Представники ДАІ запевнили, що при в’їздах в область на основних дорогах державного значення виставлені відповідні дорожні знаки, що обмежують у спеку рух вантажівок, та визначені місця їх відстою. На їх переконання, потрібно задіяти митницю, працівники якої також наголошували б водіям фур про обмеження руху в спекотні дні.

Під час обговорення питання щодо доцільності розміщення великовагових транспортних засобів на Закарпатті представники дорожньої служби зауважили: на міжнародних контрольно-пропускних пунктах з країнами ЄС розміщені вагові комплекси, де контролюються вагові параметри. Також зі сторони Львівської та Івано-Франківської областей подібний контроль вантажівок ведеться при в’їзді в Закарпаття. А враховуючи, що будівництво нових майданчиків для зважування вимагає значних фінансових витрат (близько 700 тис.грн.), то немає доцільності їх розміщувати на території краю.

Насамкінець наради Михайло Рівіс дав доручення до наступного понеділка ввести в дію всі наявні пересувні пункти габаритно-вагового контролю за рухом вантажівок. Він також зауважив, що вимог недотримуються винятково місцеві та українські перевізники, а транзитні вантажі, що йдуть з-за кордону, переважно не перевищують допустимих норм.

Нагадаємо, спільним наказом служби автодоріг, Укртрансінспекції та УДАІ УМВС в Закарпатській області 25 травня п.р. введено тимчасове обмеження великогабаритного транспорту загальною вагою понад 24 т і осьовим навантаженням більше 7 т з 10.00 до 22.00 години шляхами загального користування.

admin


За матеріалами Прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : Закарпаттяспекафура

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат