Для чого Балога останнім часом тричі їздив до Росії?

31.07.2015 21:39 ПОЛІТИКА

У Закарпатті черговий скандал. І знову через загнаного в кут Балогу. Влада у клану вислизує з рук, а тут ще правоохоронці масово накривають контрабандні склади Балог і брудні гроші не наповнюють бюджет родини.


Тим не менше, Віктор Балога активно почав світитися на центральних телеканалах і переконує глядачів, що він робитиме в Закарпатті все що захоче, бо в Закарпатті у нього величезна підтримка народу. Він переконаний, що на найближчих виборах його партія набере понад 50 % і його син очолить Закарпатську обласну раду. А у всіх бідах він звинувачує всіх на світі, починаючи з екс-начальника УМВС Шаранича і закінчуючи президентом.

Така бравада Балоги зрозуміла, йому якось потрібно заспокоїти свою команду, яка почала валитися. Однак попався на гачок Балога доволі незручним запитанням телеведучої: «Чи правда, що ви останнім часом тричі їздили до Росії і для чого?» Балога зробив паузу і лише підтвердив, що дійсно їздив. І бовкнув, що до друзів.

Звичайно, у багатьох людей виникло логічне запитання: «Як Балога, який зізнався, що фінансує партію українських ультранаціоналістів «Правий сектор», безперешкодно може їздити в Росію і його там не затримують. Це при тому, що партія «Правий сектор» поза законом у Росії, а її лідер Ярош оголошений у розшук.

Радник міністра МВС Арсена Авакова Антон Геращенко з цього приводу на своїй сторінці у Facebook написав: «Я, например, не могу полететь в Москву и вернуться оттуда. Меня там задержат и будут требовать рассказать, откуда я взял секретные планы российского генштаба по нападению на Украину и другую секретную информацию.

Вызывает удивление, что депутата от БПП Алексея Гончаренко чуть было не посадили в Москве в СИЗО за якобы организацию трагедии 2 мая, а Виктор Балога, который не скрывает, что являлся финансистом Майдана и лучшим другом «Правого сектора», объявленного в РФ экстремистской террористической организацией, беспрепятственно летает в Россию туда и обратно и к нему нет никаких вопросов ни у ФСБ, ни у ГРУ.

Или, может быть, эти вопросы у ФСБ и ГРУ к Виктору Балоге, таки есть, но мы об этом пока не знаем?

Именно с целью разобраться в настоящей роли Виктора Балоги в трагических событиях в Мукачево следственная комиссия Верховной Рады единогласно вызвала на свое заседание народного депутата Балогу. Однако приглашенный вчера заявил, что отказывается приходить на комиссию и отвечать на вопросы депутатов — членов комиссии.

Отказ от сотрудничества со следственной комиссией Верховной Рады, о котором уже публично заявил Виктор Балога, дает повод лишь для еще большего количества вопросов к нему и не только у следственной комиссии Рады...»

Ось що у свою чергу відповів Балога Антонові Геращенку:

«Стосовно поїздки до Росії можу сказати одне — це була приватна поїздка у вільний від парламентської роботи час. У мене повно друзів у всьому світі — у Чехії, в Канаді, у Штатах, у Словенії, в Молдові, в Італії, в Німеччині, майже в кожному закарпатському селі і навіть у Росії. Коли я кажу «друзі», то не маю на увазі політиків. У політиці в мене їх немає».

Як бачимо, доволі слабкі аргументи. А точніше — відповіді на головне питання немає.

Тому Антон Геращенко знову написав із цього приводу:

«Стоило мне публично задаться вопросом о том, как могут сочетаться регулярные поездки Виктора Балоги в Москву с публичными признаниями в финансировании Майдана и под­держки запрещенной и проклинаемой в России организации «Правый сектор», как Виктор Балога разразился гневной «филиппикой» в мой адрес.

Виктор Иванович возмутился тем, что я напомнил ему и всем украинцам, что он работал при всех властях как известный директор фирмы «Рога и копыта» из незабвенного романа «Золотой теленок» — Фунт.

Служил Балога губернатором при Леониде Кучме — отце олигархов — и главой Секретариата Президента при Ющенко-пчеловоде, и министром МЧС при Януковиче-кровавом.

И мол, если захочет, то будет работать и при президенте Петре Алексеевиче Порошенко. Ну так, а что скрывать? Вы и так успешно работаете при Петре Алексеевиче, Виктор Иванович!

Это вы вытор­го­вывали себе пол­года назад пост губернато­ра для своего человека Васи­лия Губаля, который счита­ет правильным передел конт­рабанды «только законным способом», это вы, Виктор Иванович, добились назначения своего свата Владимира Гелетея на пост и. о. начальника СБУ Закарпатской области, сотрудник которой организовал встречу между Ланьо и «ПС», вы контролируете областной совет и с вами, как с уважаемым человеком, отцом родным, согласовывают все важные назначения на Закарпатье.

Все верно, Виктор Иванович, люди в Закарпатье последние 15 лет голосуют за вас, двоих ваших братьев и Петёвку.

И жители Закарпатья получили за это нищий, разграбленный край, в котором все здоровые мужики или уехали работать в Европу собирать клубнику, или мечтают работать контрабандистами рядом с близкими вам или с людьми Ланьо, с которым вы то строите вместе партию «Единый центр» и дружите взасос, то воюете за перераспределение контрабандных потоков.

Но вы так и не ответили на поставленные мной вопросы :

1. С кем вы встречаетесь в Москве и зачем туда регулярно летаете? Если не с Януковичем, Клюевым и членами их команды или агентами ФСБ, то чего стесняться?

2. Почему именно вы вызвались идти на переговоры с хорошо знакомым вам Романом Стойко, лидером боевого крыла закарпатского «Правого сектора», после которых Роман Стойко предпочел уйти в бега вместо законного разбирательства в мукачевской трагедии.

3. Вы просили Романа Стойко сдать оружие или наоборот просили не рассказывать о ваших с ним взаимоотношениях по вопросам схем финансирования, связанных с получением дохода от коррупции на закарпатской таможне?

Вот эти три и многие другие вопросы мы, члены комиссии Верховной Рады по расследованию мукачевской трагедии, хотели бы публично задать вам.

А вы, Виктор Иванович, к сожалению, публично от­ка­зы­ва­етесь сотрудничать с комиссией, чем даете повод задавать вам еще больше вопросов как членам комиссии, так и другим заинтересованным лицам».

З цього приводу видання ProZak.info написало: «Ми не будемо вдаватися в запитання, хто в Росії є друзями Балоги, до яких він так часто їздить. Але є два варіанти для розслідування.

По-перше, Балога протягом трьох років працював на Віктора Медведчука, очолював і розбудовував його партію СДПУ(о) в Закарпатті. Можливо, за давньою дружбою у нього і залишилися якісь друзі з оточення кума Володимира Путіна, з якими він вирішує якісь таємні питання, а фінансування «Правого сектору» є лише прикриттям.

По-друге, цілком можливою є давня версія про те, що «Правий сектор» і є проектом Кремля. Саме завдяки цьому політичному проекту Росії вдалося розбурхати Україну, скинути стару владу і на весь світ заявити, що нова влада нелегітимна й антиросійська, а тому Росія має повне право захистити українських росіян у Криму та на Донбасі.

Рано чи пізно спецслужби дізнаються про візити Балоги до Росії та про його преференції при перетинах кордонів. Та й буде ясно, з ким Балога зустрічається в Росії. Все найцікавіше лише буде».

***

ДУМКА

З приводу останнього скандалу з Балогою лідер ГО «Нове Закарпаття» Сергій Ратушняк дав коментар виданню «Трибуна»:

«Балога — бандит, хабарник і казнокрад, вирощений усіма корупційними президентами, а зараз через ФСБ Росії намагається отримати область у свою повну власність,   відокремивши її від України.

Операція його банди, використовуючи прапор «ПС» («Правого сектору») в Мукачеві 11 липня, мала на меті «обурити свідомих» закарпатців (це близько 300 контрабандистів і відставників МВС і СБУ, озброєних Балогою за рахунок котлів АТО від родича Гелетея). Далі чотири лісоруби за лічені хвилини завалюють усі чотири перевали зрізаними деревами, по 30—50 чоловік із гранатометами і кулеметами зупинять будь-яку важку військову техніку. Єдиний у краї аеропорт Ужгород (військовий мукачівcький розкрадений Балогами) блокується двома самоскидами. І далі він телефонує своєму давньому приятелеві з часів СДПУ(о), НУ(«Нашої України») П. О. Порошенку і ставить   ультиматум: або він (Балога) — прем’єр-міністр України, або тут чергова ЗНР — Закарпатська Народна Республіка (чи історично — Підкарпатська Русь).

Балога спокійно сидить на ефірах ТБ, літає до ФСБ Росії з вимогою (!!!) особистої зустрічі з самим В. В. Путіним. Хоче від нього гарантій і розподілу мільярдів із транзиту всіх 7 продуктопроводів, що пролягли через Закарпаття і з яких формується бюджет РФ.

Дизель, до речі, всі ці роки (і сьогодні) крадеться Балогами з труби разом із бандою пана Свища від «ПР», що приносить Балогам не менше, ніж контрабанда цигарок та імпорту з Європи. Ніхто і зараз не заважає. Ще б, обласна СБУ — кишенькова контора братви Балог. Ось така в нас міцна держава.

Ми навіть неспроможні зняти з реєстрації в Мін’юсті України банду-партію братків Балог «ЄЦ» після двох офіційних повідомлень у ЗМІ про рішення з’їзду «Про саморозпуск». Не можемо бандита і свата Балоги пана Гелетея-молодшого (кличка Гейза) вирвати з СБУ і відправити зі сватом на парашу. За сотні злочинів проти держави і конкретних людей, а сьогодні вже і проти суверенітету.

Як там ми любимо кричати, кому слава? А на виборах стоїмо в черзі на отримання 200 грн. за голос. Зі злодійських і кривавих рук Балог й інших бариг-олігархів, що обікрали нас і наших дітей і вже зруйнували надію наших онуків. Як голосуємо — так і живемо, шановні й не дуже», — підсумував Сергій Ратушняк.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат