4 людини потонули у Закарпатті

admin 27.07.2015 10:39 СОЦІО

За останні три доби у водоймах Закарпатської області загинуло четверо осіб. Три нещасні випадки трапилися у Виноградівському районі, ще один – у Хустському.

Так, 24 липня під час відпочинку на річці Тиса у с. Тисобикень Виноградівського району затонули дві дівчини – сестри 1991 та 1999 років народження. Відповідне повідомлення надійшло до оперативно-рятувальної служби о 14:30. Згідно з інформацією, троє родичок купалися у водоймі, коли їх підхопила течія й понесла на глибину. Одній дівчині вдалося виплисти на берег, решта двоє зникли. На пошуки їхніх тіл направили водолазно-рятувальне відділення з м. Хуст. Одну з потерпілих вдалося відшукати того ж дня о 19:35. Наступного ранку о 07:25 з річки Тиса вилучили тіло іншої дівчини. Обставини трагічного випадку з’ясовують правоохоронні органи.

У суботу ввечері в тому ж селі на р. Тиса втопився 30-річний чоловік. Місцевий мешканець разом із родиною пішов купатися на водойму. Коли його дитина втратила у воді черевичок, чоловік пірнув, аби його знайти, і не виплив. Про це до Служби порятунку «101» повідомили о 22:05. Водолази знайшли потопельника 26 липня о 10:10 на глибині близько 6 метрів. Тіло передали правоохоронним органам, які наразі провадять слідство для встановлення обставин трагедії.

Крім цього, в неділю о 05:00 до оперативно-рятувальної служби надійшов сигнал про ймовірне утоплення в р. Тиса 33-річного мешканця Хуста. На пошуки потопельника виїхали працівники водолазно-рятувального відділення м. Хуст. На цей час тіло не знайдено, пошукові роботи тривають.

Загалом, станом на 27 липня 2015 року, на території Закарпатської області зафіксували 25 фактів загибелі людей на воді. Це на 7 випадків більше, аніж за аналогічний період 2014-го. У зв’язку з цим Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз закликає громадян якомога обережніше поводитися на річках, озерах і ставках!

Перш за все, обирайте для купання спеціально відведені та обладнані місця, у крайньому разі – чистий пологий берег. Відпочивайте на воді вранці й ближче до вечора, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Не купайтеся відразу після прийому їжі та в нетверезому стані, а також не пірнайте після тривалого перебування на сонці. Температура води повинна бути не нижче +17°С, у більш холодній – перебувати небезпечно. Плавайте не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин.

Особливу увагу слід приділити безпеці дітей на водних об’єктах. У жодному випадку не залишайте малечу без нагляду поблизу водойм. Купатися діти повинні лише під наглядом дорослих, які добре вміють плавати. Не дозволяйте дітлахам бешкетувати на воді, стрибати в річку чи озеро з круч, мостів та інших високих місць, а також наодинці запливати далеко від берега. Стежте за тим, аби діти обережно плавали на надувних матрацах та іграшках і не наближалися до суден, човнів і катерів, які можуть пропливати поруч.

admin


За матеріалами Управліня ДСНС України у Закарпатській області

ТЕГИ : ДСНСЗакарпаттявтопитися

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат