Юні активісти виграли гроші для облаштування скверу-альпінарію (ІЛЮСТРАЦІЯ)

admin 23.07.2015 10:00 СОЦІО

Еко-проект Андрія Осадчука з Ужгорода переміг у всеукраїнській програмі «Будуймо ЕКО Україну разом!».


Десятки учасників з 15 областей України, 49 оригінальних екологічних ідей, а також 1 354 360 гривень на реалізацію 10 проектів-переможців. Такі підсумки всеукраїнської екологічної програми «Будуймо ЕКО Україну разом!», організованої за підтримки еко-бренду «Чернігівське».

За підсумками голосування журі одним з переможців програми став еко-проект закарпатських активістів Андрія Осадчука та Валерії Сабо під назвою «Реновація унікального скверу-альпінарію в історичному центрі міста Ужгород». Відзначимо, що ужгородський сквер-альпінарій − унікальне місце для відпочинку жителів та гостей міста, який потребує невідкладних заходів з облаштування території та збереження його унікальної рослинності.

Проектний план реновації скверу створений мешканцями Ужгорода – Дiаною Кайнц, Антоном Гуменюком та Степаном Доктором. Запропонований комплекс заходів передбачає відновлення історичної форми водного каскаду, очищення водойми, створення декоративної лавандової тераси та прокладання доріжок з бруківки. Запланований ремонт сходів та їх обладнання поручнями і пандусами, встановлення нових смітників і лавиць. Місцевими фахівцями буде проведена санітарна і формуюча обрізка зелених насаджень, а також створені нові клумби та зелені бордюри. За задумом авторів проекту, задля збереження скверу на ніч входи до нього зачинятимуться.

Відзначимо, що більшість еко-ідей, які будуть реалізовані до кінця жовтня 2015 року, стосуються проблем енергозбереження, правильної утилізації та вторинної переробки відходів, очищення та облаштування водойм, а також популяризації еко-транспорту в Україні.

«Ми віримо, що лише спільними зусиллями можна вплинути на суспільство та створити культуру відповідального ставлення до природних ресурсів. За два місяці ми отримали значну кількість гідних заявок – така активність нас справді вразила. Завдяки цьому проекту ми знайшли тисячі однодумців по всій Україні, які хочуть змінювати світ на краще разом із нами», – говорить Денис Хрєнов, в.о. генерального директора САН ІнБев Україна.

Нагадаємо, у 2014 році пиво «Чернігівське» отримало міжнародний сертифікат Центру екологічної сертифікації та маркування ВГО «Жива планета», визнаний у 27 сертифікаційних системах 60 країн світу. Його було присвоєно за результатами оцінки на відповідність вимогам стандарту СОУ ОЕМ 08.002.03.079 «Пиво. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу» згідно із міжнародним стандартом ISO 14024 (ДСТУ ISO 14024).

Сьогодні «Чернігівське» прагне привертати увагу громадськості до екологічних проблем, які існують в Україні, аби спільно робити внесок у їх вирішення.

admin


За матеріалами прес-офісу компанії САН ІнБев Україна

ТЕГИ : екоУжгородЧернігівське

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат