У Закарпатті шукають трьох потопельників (ІНФОГРАФІКА)

admin 06.07.2015 11:16 СОЦІО

Протягом неділі, 5 липня, до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло одразу три повідомлення про ймовірне утоплення громадян. На їхні пошуки було направлено водолазно-рятувальне відділення із м. Хуст.

Перший випадок трапився поблизу с. Веряця Виноградівського району. О 18:20 із міліції поступив сигнал про те, що під час плавання у річці Тиса біля залізничного мосту потонув 15-річний місцевий мешканець.

Одразу після цього, о 18:30, до служби порятунку надійшло повідомлення про утоплення 16-річного мешканця с. Тросник Виноградівського району. За попередніми даними, хлопець затонув у річці Тиса поблизу с. Фанчиково.

І ще один факт імовірного утоплення зафіксували у с. Холмовець, також Виноградівського району. Згідно з повідомленням, яке надійшло о 21:10, 26-річний місцевий мешканець потонув під час купання в озері.

Таким чином, станом на 6 липня на території Закарпатської області під час відпочинку на воді померли 18 людей. При цьому за аналогічний період минулого року було зафіксовано 16 подібних випадків. Усього ж протягом 2014-го на водних об’єктах краю загинуло 26 громадян.
Відтак Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає громадян якомога обережніше поводитися на річках, озерах і ставках! Насамперед обирайте для купання спеціально відведені та обладнані місця, у крайньому разі – чистий пологий берег. Відпочивайте на воді вранці й ближче до вечора, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання.

Не купайтеся відразу після прийому їжі та в нетверезому стані, а також не пірнайте після тривалого перебування на сонці. Температура води повинна бути не нижче +17°С, у більш холодній – перебувати небезпечно. Плавайте не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин.

Особливу увагу слід приділити безпеці дітей на водних об’єктах. У жодному випадку не залишайте малечу без нагляду поблизу водойм. Купатися діти повинні лише під наглядом дорослих, які добре вміють плавати. Не дозволяйте дітлахам бешкетувати на воді, стрибати в річку чи озеро з круч, мостів та інших високих місць, а також наодинці запливати далеко від берега. Стежте за тим, аби діти обережно плавали на надувних матрацах та іграшках і не наближалися до суден, човнів і катерів, які можуть пропливати поруч.

admin


За матеріалами Управліня ДСНС України у Закарпатській області

ТЕГИ : потопельникиЗакарпаттяДСНС

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат