200 ужгородських дітей отримали консультації від провідних кардіологів за рік

admin 06.07.2015 10:34 ЗДОРОВ'Я

 

На Закарпатті привітали медиків інституту ім. Амосова, котрі рятують життя маленьким краянам із вадами серця.

На Закарпатті не просто з робочим візитом, а з благородною місією перебували лікарі Національного Інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної Академії медичних наук України - лікар-кардіолог-консультант Валентина Гармаш; лікар-кардіолог вищої категорії, завідувач відділу біомедичних технологій Олена Трембовецька;, кандидат медичних наук, науковий співробітник Марія Руденко.

Вже десятий рік медики провідної клініки здійснюють проект з обстеження для відбору на проведення кардіологічних операцій дітей, котрі страждають на вади серця. Протягом   року – від минулого червня - консультації провідних кардіологів країни (а, власне, й Європи, адже Інститут ім. Амосова є визнаним в усьому медичному світі) отримали понад 200 закарпатських малят, і більше як вісімдесяти із них провели операції на базі Інституту.

Загалом участь у проекті за ці роки взяли сотні закарпатських дітей, які завдяки кардіологам отримали шанс на життя. Адже зрозуміло, що тут ідеться не просто про медичну допомогу, а про порятунок – мова ж про серце.   Й тим паче такий проект важливий для Закарпаття – найбільш віддаленого від Києва регіону держави: кардіологи проводять обстеження у закладах саме нашої області, а відтак разом із закарпатськими колегами забезпечують доправу дітей для операцій у столиці.

Команду кардіологів привітала обласна влада. У Мукачівській міській раді перед тим, як лікарі вирушили на обстеження малят в обласну дитячу лікарю, з представниками Інституту ім. Амосова зустрілися голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, міський голова Золтан Лендєл, начальник обласного управління здоров'я Василь Скрип та головлікар згаданого закладу Степан Жупан. Поспілкувавшись про робочі моменти, керівник області виконав почесну місію – разом зі словами щирої подяки нагородив медиків відзнаками. Одну з них він передав і професорові Василю Лазоришинцю. Цьому представнику Закарпаття у Києві, доктору медичних наук, заступнику директора Національного Інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Національної Академії медичних наук України край багато в чому й завдячує такій активній роботі з допомоги нашим діточкам.

Як прокоментувала учасниця місії Марія Руденко, саме із Закарпатською областю клініка має найтіснішу співпрацю. "Саме закарпатські діти проходять найбільше обстежень та операцій у виконанні лікарів Інституту. Це аж ніяк не пов’язано зі, скажімо, більшою кількістю хворих у вашій області (цього, на щастя, не спостерігається) - просто такого контакту не маємо з жодним іншим регіоном держави. Звісно, у цьому є й заслуга вашого земляка – Василя Лазоришинця, а також, безперечно, місцевих медиків і управлінців. А завдяки суто людським взаєминам ми щоразу із задоволенням приїздимо на Закарпаття та вже почуваємо себе тут як удома", - сказала   лікарка.

Вітаючи гостей, голова ОДА запевнив, що зробить усе, аби так було і надалі. "Слів тут замало: ми вклоняємося перед вами за те, що робите для закарпатських дітей, для наших кардіологічних хворих - ви рятуєте життя, а це безцінно. Вірю, що маєте подяку не лише від людей, а й благословення від Бога. Бажаю вам самим здоров'я, сил, особистих гараздів та запевняю – тут вас завжди зустрінуть як рідних. До речі, знайте – якщо бажаєте відпочити від свого благородного і важкого труду, то Закарпаття завжди радо вас прийме на відпустку", - сказав   Василь Губаль.
У дні візиту (наприкінці крайнього тижня) київські медики обстежили більше ста дітей із проблемами з серцем у Хусті та кількасот – на базі обласної дитячої лікарні в Мукачеві. За висновками обстежень прийматиметься рішення про потребу операцій, які будуть виконані найкращими кардіологами в Інституті ім. Амосова.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : АмосовсерцеЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат