Як закарпатські чиновники, прикриваючись АТО, відбирають у підприємців техніку і гроші (ЛИСТ)

admin 09.06.2015 15:41 ПОДІЇ

У радакцію РІО надійшло відкрите звернення до Президента та прокуратури України від закарпатських підприємців. Подаємо текст.

"Вельмишановний Петре Олексійовичу!
До ГО ВО Сольво Закарпаття, яке є громадським об’єднанням, до якої входять учасники АТО, мешканці району, а також від імені інших учасників АТО та членів антикорупційного   комітету Закарпатської області, звернулися приватні підприємці та підприємства Свалявщини, які вкрай обурені ситуацією, яка склалася у районі з останніх подій, тому звертаємось до Вас з наступного питання.

На офіційному сайті Свалявської райдержадміністрації та районної ради висвітлено статтю під назвою - "У важкий для нашої країни час, коли на сході точиться повноцінна війна, підприємці Свалявщини не залишились осторонь і зголосилися за власні кошти придбати для потреб Українського війська вантажний автомобіль марки «Камаз-5410»", сідельний тягач, 3-осьовий причіп 86 м куб.), силка - http://www.svalyava-vlada.gov.ua/ukr/page.php?type=clause&id=4227.

В даній статті висвітлено те, що за кошти приватних підприємців та підприємств Свалявського району, а саме : ТОВ «Прогрес-С» (надали 10 тис. грн.), ТОВ «Форшнер Україна» (30 тис. грн.), ВАТ «Свалявські мінеральні води» (10 тис. грн.), ДП «Свалявське ЛГ» (10 тис. грн.), ТОВ «Маргіт» (10 тис. грн.), ТОВ «Сузір’я» (10 тис. грн.), ТОВ «Контакт-5» (10 тис. грн.), ТОВ «Мрія Голд» (4 тис. грн.), ТОВ «Ролакс» (5 тис. грн.), ТОВ «Аква-Поляна» (10 тис. грн.), ДП «Санаторій «Сонячне Закарпаття» (10 тис. грн.), МПП «Алекс» (5 тис. грн.), пансіонат «Квеле Поляна» (10 тис. грн.), МПП «Глобус» (10 тис. грн.) та ПП Курах Вікторія (6 тис. грн.). За словами очільника району Івана Микульці, відразу після придбання техніку передали на баланс Свалявського РКП ВП ВВ, після чого Свалявсько-Воловецький ОРВК її вилучить і передасть Збройним силам України. У важкий для нашої країни час, коли на сході точиться повноцінна війна, підприємці Свалявщини не залишились осторонь і зголосилися за власні кошти придбати для потреб Українського війська вантажний автомобіль марки «Камаз-5410», сідельний тягач, 3-осьовий причіп (86 м куб.).

Свалявська райдержадміністрація висловлює щиру подяку керівникам таких підприємств, як ТОВ «Прогрес-С» (надали 10 тис. грн.), ТОВ «Форшнер Україна» (30 тис. грн.), ВАТ «Свалявські мінеральні води» (10 тис. грн.), ДП «Свалявське ЛГ» (10 тис. грн.), ТОВ «Маргіт» (10 тис. грн.), ТОВ «Сузір’я» (10 тис. грн.), ТОВ «Контакт-5» (10 тис. грн.), ТОВ «Мрія Голд» (4 тис. грн.), ТОВ «Ролакс» (5 тис. грн.), ТОВ «Аква-Поляна» (10 тис. грн.), ДП «Санаторій «Сонячне Закарпаття» (10 тис. грн.), МПП «Алекс» (5 тис. грн.), пансіонат «Квеле Поляна» (10 тис. грн.), МПП «Глобус» (10 тис. грн.) та ПП Курах Вікторія (6 тис. грн.). За словами очільника району Івана Микульці, відразу після придбання техніку передали на баланс Свалявського РКП ВП ВВ, після чого Свалявсько-Воловецький ОРВК її вилучить і передасть Збройним силам України.

Як нам стало відомо, що за ініціативи тимчасово виконуючого обов'язки голови райдержадміністрації Івана Микульця здійснювався незаконний збір коштів від приватних підприємців та підприємств Свалявщини шляхом тиску на них для підтримки АТО. Встановлено те, що Микульця роздавав рахунки (стара добровольно-примусова схема та є підтвердження листи від 25.03.2015 №01-18/130 райдержадміністрації за його підписом, додаються) та шляхом тиску спонукав субєктів господарювання різної форми вланості на переведення коштів приватному підприємцю ПП Курах В.А. інд. код. - 31859085, на розрахунковий рахунок 26000034004546, який є власником автосервісу в м. Свалява під назвою "Формула"   на закупівлю автомобільного транспорту для АТО.
Чомусь в переліку підприємців та підприємств вказані не всі підприємці, які також давали   грошову допомогу для закупки камазу готівкою, яку було легше приховати, так і перераховували незначні кошти на рахунок ПП Курах В.А.
Микульця І.І. використовуючи своє службове становище, будучи на посаді т.в.о. голови Свалявської райдержадміністрації з попереднім наміром та бажанням «пропаритись», для подальшої перспективи в участі у виборчих перегонах, підлим та ганебним методом запланував схилити електорат на передвиборній компанії на міського голову міста Сваляви в свою користь, за рахунок введення в оману мешканців Свалявщини, які не байдужі до подій, які відбуваються в Україні та зоні виконання АТО. Дані статті розміщенні на сайтах Закарпатської області - Закарпаття онлайн, Мукачево нет, районній газеті "Вісті Свалявщини" та на офіційних сайтах Свалявської райдержадміністрації та районної ради, чим отримало розголос.

Ставимо Вас до відома, що Микульця І.І. є власником кафе "Фабричне" в м. Свалява по вул. Першотравнева, а також його перший зам, який за декларацією за 2013 рік є мільйонером та його фірма "Максібуд" якої він частково є власником чомусь участі у благодійній акції не взяли.
Встановлено, що транспортний засіб (Камаз – 5410) закуплений за завищеною вартістю за рахунок чого різниця коштів була привласнена особами під керівництвом т.в.о. голови райдержадміністрації І.І. Микульця та першим його заступником Я.І. Попиком, який здійснював збір коштів та розносив розрахункові рахунки приватним підприємцям та підприємствам Свалявщини, для того щоб вони переводили кошти на рахунок приватного підприємця Курах.
При передачі транспортного засобу військовому комісаріату (майор Жук) відмовився приймати зазначений транспортний засіб в аварійному та непридатному до експлуатації стані. Після чого на нього чинився тиск через обласний військовий комісаріат, який дав вказівку приймати транспортний засіб та відправити його в військову частину любою ціною немовля тим, що вона і так недовго там служитиме.

Після чого воєнні із військового комісаріату провели незначний частковий ремонт транспортного засобу та відправили його у військову частину в Золочів Львівської області.
Експерти військової частини встановили, що даний транспортний засіб приїхав у нелідквідному стані та непридатний до експлуатації. А також встановлено, що ринкова вартість зазначеного транспортного засобу становить орієнтовно 70 - 80 тис. грн., в технічно справному стані, що підтверджують дані на офіційних Українських сайтах з продажу автомобільних транспортів на території України (авторіа, автобазар).

Даний транспортний засіб в військовій частині (Золочів, Львівської області) брати на баланс категорично відмовляються, так як транспортний засіб знаходиться в несправному стані. Воєнними експертами встановлено, що на приведення транспортного засобу в експлуатаційний стан потрібно кошти в сумі понад 60,0 тис. грн., та 2 неділі надання механізованих послуг. Причіп взагалі залишився в місті Сваляві на території Свалявського РКП ВВ, та його знову перепродають за 50,0 тис. грн., за для повторної наживи.
Таким чином встановлено, що т.в.о. головою Свалявської райдержадміністрації І. Микульцьом було халатно та з наміром наживи та піару використано добровільно наданіі кошти підприємців Свалявщини, які вкрай розчаровані його хамством та відношенням до потреб військових, які несуть службу в зоні АТО (були обдурені методом шахрайства та тиску, як військові так і підприємці Свалявщини).

Одночасно ставимо Вас до відома, що Микульця І.І., являється депутатом обласної ради від партії "Єдиний центр". Микульця І.І., під час виборчої кампанії шляхом підкупів виборців став депутатом облради після чого навіть морального права немає займати посаду т.в.о. голови райдержадміністрації, тим більше, що він і надалі продовжує використовувати вже важелі тиску отримавши   займану посаду. Не за таких посадовців в країні відбулась революція "Гідності"!!! Та не за таких посадовців віддавали життя на майдані наші побратими !!!

Також, іще одним із піар ходів з використанням учасників АТО, посадовець Микульця І.І. здійснює розподіл земельних участків без відповідного правового статусу за межами м. Свалява, урочище "Теплиці". Він почав визивати до себе невеликими групами учасників АТО, ( одними з таких були Трубін Р.Ю., Лявинець Василь Антонович,   де озвучив, що вирішив для кожного із них земельні дільниці, але взамін за це вони повинні на заздалегідь замовлене телебачення та журналістів на захід, під час якого повині висловити свою подяку йому (панові Микульці) та партії "Єдиний центр" за дане сприяння в отримані земельних ділянок. Коли вони (учансники АТО) запитали Микульцю, що в них є інформація, що дані земельні участки проблемні (мають попередніх користувачів) та мають відношення до колишнього депутата Верховної ради Кеменяша О.М., і там може бути судова тяганина, то він відповів їм, що в цьому нічого не має проблематичного, що немовля ви учасники АТО та без проблем виграєте любий судовий процес. До такої підлої афери може додуматися тільки людина низької моралі та цинізму, яка заради того щоб «пропаритися» свідомо іде на злочин та порушення діючого законодавства не боячись наслідків за здійснене.

Враховуючи вище наведене, в діях т.в.о. голови Свалявської райдержадміністрації І.І. Микульці вбачаємо ознаки кримінального правопорушення, що пов'язані в сфері службової діяльності.

Просимо утворити необхідну комісії з числа депутатів районної ради та відповідних контролюючих органів та вивчити дане питання. Направити в відповідні правоохоронні органи наше звернення, а також винести на наступну сесію районної ради питання з винесення недовіри депутатського корпусу т.в.о. голови райдержадміністрації І.І. Микульці.
Також вважаємо що усунення з посади попередника Микульці І. Налевайко Андрія, якого підтримала і відстоювала громада району усунули несправедливо, адже хоча і за короткий час він (Наливайко А.) показав себе з позитивної сторони який для розвитку району робив тільки позитивне і ніяких корупційних і злодійських схем не придумував а гідно виконував свої обов'язки та на теперішній час гіднішої людини на цю посаду, яка буде за ту заробітну плату виконувати чесно свої обов'язки крім Наливайка Андрія не бачимо.

З урахуванням викладеного просимо Вас в межах компетенції вивчити дане питання та за результатами нас проінформувати в межах чинного законодавства та нормативно правової бази".

admin

ТЕГИ : АТОчиновникиЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат