Влада розповіла, скільки заощадила на енергії

admin 02.06.2015 11:11 ПОЛІТИКА

У бюджетних закладах краю почали встановлювати енергоощадливе обладнання.

Сьогодні голова обласної ради Володимир Чубірко провів робочу нараду з питань виконання пілотного проекту з економії енергоресурсів за участі директора департаменту екології Віталія Семаля, директора департаменту освіти та науки Михайла Мотильчака, заступника начальника управління охорони здоров’я Єлизавети Біров, головного лікаря обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк, директора загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради Олени Іщенко , головного лікаря дитячого спеціалізованого пуль монологічного санаторію «Малятко» Галини Мороз та представника компанії, яка співпрацює з бюджетними закладами краю Сергія Петрова.

Пілотні проекти вже впроваджуватимуть цього тижня. Фахівцями проведено енергоаудит в трьох закарпатських закладах. Спеціалісти переконують, що можливо на 50% зменшити споживання води. В обласному пульмонологічному санаторії «Малятко» вклавши 26 тисяч в обладнання, за рік можна зекономити 180 тисяч гривень.

Вклавши в обладнання в Ужгородській спецшколі-інтернаті 42 тисяч, 150 тисяч – економія. В обласній інфекційній лікарні щороку витрачають на водопостачання та водовідведення 418 тисяч. Для економії 50% треба вкласти 72 тисячі гривень. З вівторка спеціалісти вже працюють на об’єктах, тут встановлюють обладнання. Роботи будуть завершені до кінця тижня. Оплата – можлива через три місяці, якщо обіцяне заощадження води буде фіксуватися у цих закладах.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

ТЕГИ : енергіяЗакарпаттявлада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат