Закарпатські угорці зробили заяву щодо проведення адміністративної реформи в Україні

admin 08.04.2014 11:52 ПОЛІТИКА

Товариство угорської культури Закарпаття (ТУКЗ-КМКС) послідовно виступає за зближення України з Європою та створення системи інститутів правової держави, яка є необхідною умовою для цього. Далі - текст заяви.

Складовими цього процесу, на нашу думку, є децентралізація влади та зміцнення органів самоврядування місцевих громад. Вважаємо за необхідне звернути особливу увагу на національний склад населення при створенні територіально-адміністративних одиниць самоврядування та формування складу виконавчих органів різних рівнив в рамках проведення адміністративноі реформи в Україні.

На думку ТУКЗ-КМКС також є важливими прийняття та реалізація мовного закону європейського рівня, що дало б реальну змогу національним меншинам застосовувати їх рідну мову в тому числі й в суспільному житті.

Щодо сфери освіти, крім діючих навчальних закладів національних меншин, необхідно створити, відповідно до практики європейських країн, специфічні керівні органи для управління цими закладами.

Виходячи з практики європейських країн необхідно створити таку виборчу систему в державі, яка б забезпечувала представництво національних меншин на всіх рівнях.

ТУКЗ-КМКС вважає за необхідне зробити рішучі кроки щодо законотворчої діяльності і виконання законів України в бік імплементації та реалізації прогресивних європейських норм, в тому числі і стосовно можливого визнання множинного громадянства.

На нашу думку зближенню України з Європою сприяє не приховування недоліків щодо здійснення прав націоналних меншин, а їх усунення. Вимоги щодо виконання законів України та укладених нею міжнародних угод ніяким чином не можна вважати за радикалізм або сепаратизм. Така інтерпретація цих вимог лише посилює напругу в суспільстві та гальмує процес європейської інтеграції України.

admin

ТЕГИ : сепаратизмУгорщинавійна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат