Що буде у новому "Боздош Сігет" в Ужгороді (ФОТО)

admin 28.03.2014 09:27 ДОЗВІЛЛЯ

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з приводу ініціативи створення зони активного відпочинку для міста у Боздоському парку.

Журналісти дізналися, що саме планується на території, яка наразі частково відгороджена, що викликало шквал недостовірної інформації про майбутнє ділянки.

Йдеться про так звану фан-зону, де вже було проведено зокрема байкерський зліт. Щодо плану облаштування цієї території наразі домовлено з активістами велосипедного руху, які й зустрілися з журналістами.
Один з ініціаторів проекту, ужгородський громадський діяч та бізнесмен Олександр Суханов розповів: «Містом шириться вже чимало чуток, ніби я хочу будуватися у парку, тому відгородив собі ділянку. Але насправді огорожу, яку торік встановив для проведення байкарського зльоту, я подарував місту. Там же планувалося організувати фан-знову для проведення міських свят – днів міста, концертів, різних інших заходів. А цього року до мене звернулися велосипедисти з ідеєю організувати місце для культурного відпочинку, де могли б збиратися ужгородці з велосипедами, проводити ігри чи будь-які інші розважальні заходи для громадськості. Я тільки «за», адже Ужгород, як найближче місто до Європи, повинен пропагувати здоровий спосіб життя, зокрема, велосипедний рух».

Валерій Митейко додав: «У нас виникла ідея зробити невеликий куточок – на зразок європейських – для проведення дозвілля. Робота над проектом стартує вже у квітні під назвою «Острів відпочинку», а сама територія називатиметься «Боздош Сігет». Оскільки з супутників територія парку виглядає саме як острівець. Тут немає дерев (за СРСР тут діяв амфітеатр), натомість наявні зарослі чагарнику та сміття. Ніхто цією територією не займається. А парк взагалі потребує відновлення. Ми плануємо поступово розчищувати увесь парк, а не тільки зону відпочинку».
За словами Олександра Свергуна, на території, про яку йдеться, не буде жодного капітального будівництва. Використають тільки екоматеріали, зокрема – дерев’яні піддони. Робота «Боздош Сігету» розрахована на літній період.

З часом тут з’явиться і перший ужгородський міський кемпінг. Також планується організувати великий дитячий майданчик з кімнатою для мам. Тут організують і лабіринт для діток з тих же піддонів, кілька пісочниць, лавиці, гойдалки. У планах – і велопарковка, а також кінотеатр під відкритим небом, сцена для молодих колективів, площадки для мініфутболу, баскетболу, волейболу, петанку, тенісу, так звані анімаційні види спорту. Ще одна планована спортивна розвага – в окремому місці між деревами натягнуть стрічку, якою можна буде рухатися. Окрему зону виділять для вогнищ і пікніків. Подбають навіть про тварин – для них тут діятиме окремий вольєр.
Кафедра туризму УжНу у співпраці з активістами створення зони відпочинку обіцяє розробити веломаршрути містом.
Активісти відкриті для ідей, тож запрошують ужгородців долучатися до створення спільної зони відпочинку. Адміністрація парку вже готова підводити світло до території, про яку йдеться. «Відпочивати просто, бути ближчими до природи, як справжні європейці, це наш основний месидж», - каже Валерій Митейко.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : олександр сухановБоздоський паркУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат