Суд визнав, що в Ужгороді канікули були перенесені незаконно

admin 27.03.2014 09:54 РАТУША

За принципової позиції прокуратури Ужгорода суд визнав протиправними дії посадових осіб виконкому міської ради при перенесенні осінніх канікул.


Вчора, 26 березня Закарпатський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури міста Ужгорода, щодо визнання протиправними дій посадових осіб виконавчого комітету Ужгородської міської ради при прийнятті рішення від 25 жовтня 2013 р. про перенесення осінніх канікул   школярам.

Нагадаємо, торік у листопаді прокуратура міста Ужгорода провела перевірку законності прийняття рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради «Про перенесення канікул» та встановила, що це рішення було прийнято з порушенням чинного законодавства, зокрема, ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Пунктом 3 вказаної статті Закону передбачено, що проекти рішень органів місцевого самоврядування, оприлюднюються не пізніше як за 20 робочих днів до дати їх розгляду. Проте, як відомо, виконком міської ради прийняв рішення про перенесення школярам осінніх канікул взагалі без оприлюднення проекту рішення.
Тоді прокурор міста Ужгорода направив міському голові подання у якому вимагав усунути виявлені порушення закону та притягнути винних осіб до відповідальності. Колишній міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов не виконав вимоги прокурора вказавши, що не знайшов на це підстав.

Відтак, прокуратура Ужгорода звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою про визнання протиправними таких дій посадових осіб виконавчого комітету міської ради. У ході судового засідання прокуратура відстояла принципову позицію щодо визнання протиправною діяльності посадовців під час прийняття вказаного рішення.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Ужгорода

ТЕГИ : судПрокуратураканікулиУжгородська міська рада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат