Скільки грошей зібрав Червоний Хрест у Закарпатті

admin 29.12.2014 10:00 СОЦІО

Товариством Червоного Хреста України в краї успішно пройшла   благодійна акція «Милосердя», метою якої було привернути увагу суспільства до проблем людей похилого віку, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян та найбільш соцільно незахищених верств населення.

У ході проведення благодійної   акції «Милосердя» працівниками та волонтерами Червоного Хреста проводилися   подвірні обходи, інформаційні заходи, розіграші лотереї «Щедрий квиток», проведення благодійних концертів, культурних видовищ, аукціонів творчих робіт.

З початку   виконання благодійної акції   організаціями Товариства в   районах та містах краю   проведена значна робота по організації збору та надання як натуральної, так і інших видів допомоги серед населення та підприємств всіх форм власності.   Створено робочі групи, розроблений план заходів з підготовки та проведення благодійної акції «Милосердя» на обласному та міськрайонних рівнях.   Через відділи освіти РДА на адреси директорів   навчальних закладів були направлені листи-прохання про участь учнів та вчителів в благодійній акції «Милосердя» по збору продуктів харчування, овочів, фруктів та консервації. Під час благодійної акції «Милосердя» було зібрано допомоги в натуральній формі   на суму   - 895 тис. грн., що дало можливість Товариству надати допомогу протягом звітного періоду 4 487 особам з числа одиноких людей   похилого віку, багатодітних сімей, дітей-сиріт, інвалідів різних категорій, малозабезпечені та інших категорій.  

Допомогу роздано силами працівників та волонтерів Товариства адресно та через мережу медико-соціальних підрозділів Червоного Хреста: 7 медико-соціальних центрів, 22 кімнати медико-соціальної допомоги, 5 громадських пунктів першої допомоги та 14 пунктів прокату речей догляду за хворими.

Медичну, соціальну та психологічну допомогу Червоний Хрест надає підопічним, які знаходяться на стаціонарному лікуванні   в лікарні Червоного Хреста с.Ракошино Мукачівського району (20 чол., з яких 13 – лежачі хворі).   Щоденні гарячі обіди   підопічні отримують через   їдальню Товариства   медико-соціального центру Червоного Хреста м. Іршава (27 чол. на суму 2 700 грн.).

Прикладом можна назвати підбиття підсумків у 20 загально-освітніх школах Мукачівського району, які зібрали 9 382   кг сільськогосподарської продукції на загальну суму 54 938   грн.

Іршавською районною організацією Товариства зібрано 5 043 кг сільськогосподарської продукції на суму 382 388 грн. для щоденного харчування в їдальні Червоного Хреста 20 одиноких громадян похилого віку, інвалідів дитинства.

Працівниками патронажної служби милосердя Мукачівської та Іршавської районних організацій Товариства для потреб кухні лікарні та їдальні ЧХ здійснено власноруч консервування та закладку овочів на зиму.

Берегівською районною організацією Товариства проведено акції до Дня людей похилого віку, в ході якої 645 чол. отримали продуктові набори на суму 18 500 гривень.
10 тисяч новорічних подарунків отримали учні загальноосвітніх шкіл Тячівського району   від   гуманітарного товариства «Один світ – Верхньоавстрійська допомога землякам» з Австрії, Лінц на суму 976 263 тис. грн.

У ході проведення благодійної акції «Милосердя» працівниками та волонтерами   Червоного Хреста проводилися подвірні обходи, інформаційні заходи, розіграші «Щедрий квиток», проведення благодійних концертів, культурних видовищ, аукціонів творчих робіт.

admin


За матеріалами Марії Кітченко, заступника голови обласної організації

ТЕГИ : Червоний хрестблагоджійністьЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат