Яким буде цілющий фонтан-ілюзія в Ужгороді

admin 26.12.2014 10:20 ДОЗВІЛЛЯ

 

На Закарпатті спорудили унікальний термальний фонтан-басейн, аналоги якого є тільки у кількох країнах Європи та Америці. Урочисте відкриття відбудеться 2 січня в комплексі Термальні води «Косино», де розташований фонтан-ілюзія.

На прес-конференції в Ужгородському прес-клубі ініціатори атракції та головні реалізатори розповіли детальніше   про цікавий проект.

Наталія Скіталінська, член оргкомітету відкриття, каже, що від задуму до втілення проекту пройшов рік. «Пророблено величезну роботу. У жовтні 2013 року дизайнер підготував ескізи, відтак фахівці приступили до роботи, - каже Наталія Скіталінська. – У центрі чаші басейну на висоті 11 метрів встановлено фонтан у вигляді крану. На відстані у глядачів складається враження, що кран висить у повітрі. Загальна висота конструкції   - 15,7 м. Термальна вода подаватиметься з величезних скульптур: 5,3- метрої пляшки вина, 3,2 –метрової кавової чашки, 3-метрової фляги для паленки та 4,8 метрового кухля для пива. Фігури створені вручну, над ними художники та скульптори працювали більше 5-ти місяців. Речовина, з якої виготовлено скульптури – склопластик, що використовується для виробництва авто.  

Андрій Сусол, головний інженер «Косино», розповів, що на виконання проекту було задано 125 майстрів, на будівництво чаші басейну використано понад 2000 бетону та 71 км арматури, а це для порівняння відстань від Термальних вод Косино до Ужгорода через Мукачево. «Через фонтан «Золотий кран здоров’я Косино» щогодини подається 330 м3 термальної води, яка , проходячи через змонтовані в горловині крана 80 шт спеціальних фонтанних аеронасадок насичується повітрям і значно посилює свої лікувально-оздоровлювальні властивості. Загальна висота конструкції фонтану   - 15 метрів,а це висота п’ятиповерхового будинку», - каже головний інженер.

Віктор Бєляк,начальник департаменту експлуатації «Косино», додав, що для роботи басейну використано новітні технології, закуплено дорого вартісне обладнання, яке використовується для перекачування морської води.   Цікаво ще й те, що для кожної фігури передбачено використання спеціальних ароматизаторів: для кавової чашки - кавовий, винної – аромат вина тощо. Управління всією системою можна здійснювати через мережу Інтернет.

Іван Пайкошій, начальник департаменту ІТ-технологій зауважив, що в Косино також діє спеціальна релакс-зона, в якій можна спробувати 7 унікальних саун, зокрема евкаліптову, трав’яну, хамам, угорську сауну та інші. Є льодова печера та зона «літній дощ».
Закарпатський фонтан-джакузі належить до родини фонтанів- ілюзій. Такі крани зустрічаються у Бельгії, Швейцарії, Канаді. В Україні у менших масштабах подібну конструкцію можна було побачити в Донецьку.


Фото - з прес-конференції.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : фонтанУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат