В’ячеслав Грозний: Було б логічним перенести рестарт чемпіонату на два тижні вперед

"СЕ" 22.12.2014 16:23 СПОРТ

Головний тренер "Говерли" підбив підсумки виступу своєї команди в осінньо-зимову частину чемпіонату і поділився планами на майбутнє.


- Перша половина вітчизняного чемпіонату видалася для багатьох українських клубів явно не простою. А на вашій команді як позначилися зміни в країні?

- Як би нам того не хотілося, а футбол все одно перебуває під впливом подій, які зараз, на жаль, відбуваються в Україні. Падіння гривні і зовнішня загроза не можуть не робити свого впливу. Є й внутрішні проблеми - керівники змінюються, а корупційні схеми залишаються тими ж. Все це, так чи інакше стосується власників клубів, які змушені зіткнутися з тими чи іншими проблемами - будь-то банківська сфера, отримання коштів для фінансування команд.

Потрібно розуміти, що всі клуби в країні не державні, а приватні. Ті гроші, які багато хто, можливо, хотіли вкласти в інфраструктуру, йдуть на забезпечення зовсім інших речей. Є певні негаразди і у "Говерли" - ми з Максимом Шацьких часто зустрічаємося з Нестором Шуфричем, і він чесно говорить нам про те, які у нас є нагальні проблеми. За словами керівника, якби він не хотів утримати команду, то давно б її збанкрутував. Ситуація не з простих, але є бажання продовжувати бути на плаву. Перед початком сезону ми домовилися, що всі суми з особистих контрактів гравців і тренерів будуть зменшені в два рази. Зараз до кінця тижня нам було обіцяно, скажімо так, частково погасити борг минулого чемпіонату.

- Як вам працюється в таких непростих умовах?

- Про що можна говорити, якщо кожні півроку змінюється склад команди. Тільки починаєш приводити різношерстий колектив до спільного знаменника, як все доводиться починати спочатку. Складно сказати, що буде і після зимової перерви - можливо, деякі виконавці знову покинуть команду ...

- Можете назвати конкретні прізвища?

- Наскільки мені відомо, на перший збір з "Динамо" повинні відправитися Максим Коваль і Сергій Мякушко. Добре це чи погано? Думаю, добре. Адже це в тому числі - плоди роботи нашого штабу. Можливо, на цей етап підготовки зі столичною командою відправився б і Віталій Каверін, але у цього футболіста є певні фізичні проблеми. Якщо він залікує свої травми, у нього є можливість проявити свій потенціал. Упевнений, цей хлопець виросте в дуже сильного футболіста, за своїми даними він нагадує Євгена Коноплянку.

- У яких з матчів першої половини сезону гра команди була наближена до того, що ви хотіли б бачити у виконанні колективу?

- Мені сподобався перший тайм першої зустрічі з "Карпатами" - хлопці грали дуже здорово і рахунок міг уже до перерви стати великим. Але в цьому поєдинку нас буквально переслідував футбольний нефарт - м'яч зовсім не бажав потрапляти у ворота, то проходячи поруч зі штангою, то потрапляючи в поперечину. Нам, у свою чергу, забивали з нічого. Дуже організовано "Говерла" зіграла в домашніх поєдинках проти "Ворскли", "Чорноморця" та донецького "Металурга", при абсолютно нічийному матчі ми примудрилися поступитися "Олімпіку".

- Про які матчі першої половини сезону не хочеться згадувати?

- Ми за всіма статтями програли "Динамо". По-перше, у цій зустрічі ми не могли задіяти орендованих у киян футболістів, а по-друге, з тих чи інших причин зустріч пропускали інші провідні виконавці. По суті, битися з грандом ми вийшли далеко не в самому оптимальному складі - нам фактично не було що протиставити підопічним Сергія Реброва.

- Не можна не згадати і про 1:4 в матчі з "Шахтарем" ...

- Тут зовсім інша історія. Допустивши помилки в першому таймі через елементарну боязнь, ми після розмови в роздягальні буквально відразу ж відіграли один м'яч. Упевнений, що "Говерла" повинна була, як мінімум, не програти цю зустріч. За рахунку 1:2 я вже пішов ва-банк, було все одно з яким рахунком поступатися. Тим не менше, можу сказати, що результат (4:1) не по грі.

Можна записати в актив також і матч з "Дніпром" - обидві команди зіграли правильно тактично і досить агресивно. Тут ми знову могли перемагати, але від команди знову відвернулася удача. Упевнений, мало хто міг дозволити собі так грати з "Дніпром", як це робила "Говерла". Коли не боїшся суперника, грати набагато легше.

- Після новорічних свят "Говерла", як і більшість команд прем'єр-ліги, почне готуватися до відновлення сезону. Поділіться планами на міжсезоння?

- Особисто я вважаю, що в інтересах більшості клубів прем'єр-ліги, з урахуванням участі багатьох в єврокубках і національному кубку, було б логічним перенести рестарт чемпіонату на два тижні вперед. Раніше середини березня немає сенсу проводити ігри. Від цього виграють усі. В першу чергу, український футбол. Що до підготовки "Говерли", то 11-го січня ми плануємо почати свій навчально-тренувальний збір, але де він відбудеться і скільки триватиме, поки важко відповісти.

"СЕ"

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-лігав’ячеслав грозний

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат