Закарпатські школярі зібрали 7 тисяч гривень для АТО (ФОТО)

admin 22.12.2014 11:24 СОЦІО

 

Діти активно долучилися до благодійної акції. Організували спеціальні ярмарки хендмейду та випічки, а також зібрали 7 великих подарунків до новорічно-різдвяних свят для своїх однолітків, які наразі живуть на Сході.


– Для нашої школи благодійність і допомага – щоденна справа. У нас близько 8 років діють волонтерські загони, які допомагають дітям з неблагополучних родин та людям похилого віку. Усе це тільки за власним бажанням учнів. Цього разу до мене підійшли старшокласники з проханням дозволити їм провести ярмарок, на якому вони зможуть продавати поробки та випічку, а виручені гроші вони спрямують на допомогу військовим. Вони побачили в інтернеті, що подібне роблять у Харкові та Києві. Ми погодилися. Кожного дня на великій перерві один клас влаштовував невеличкі ярмарки. Результат був неочікуваним. Лише за перший день дітям вдалося зібрати 694 гривні, – каже директор школи Надія Легеза.

Потім до старшокласників долучилися й учні молодшої ланки. Кожен хотів допомогти, як лиш міг. Звісно, активно працювали і батьки учнів. Саме вони допомагали з щоденим “продовольством” для ярмарку. Загалом одинадцять класів, що взяли участь у ярмарку, зібрали 7 тисяч 94 гривні. У школі хочуть, аби ці кошти були долучені до придбання тепловізора для закарпатських військових.

– Після завершення ярмарків до мене підійшли учні і запитали чи можуть вони написати листи до Дня святого Микалая для тих діток, які зараз живуть у зоні АТО. Це був лише початок. Ми поговорили з мукачівськми волонтерами і вони нам сказали, що є можливість доставити не лише листи, а й подарунки до 7 дітей зі Сходу. Ми радо за це взялися, – розповідає пані Надія.

За словами вчителів, учні складали подарунки для своїх однолітків з великою любов’ю та ніжністю. Батьки та діти дуже активно долучилися до акції. Більше того, вже запланувати аналогічну до Нового року та Різдва.

admin


За матеріалами Росани Бісьмак

ТЕГИ : АТОблагодійністьЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат