Активісти-«самодопомогівці» стали миколаями для дорослих, літніх та дітей (ФОТО)

admin 19.12.2014 16:12 ПОДІЇ

 

В переддень дня святого Миколая група активістів ГО «Самодопомога Закарпаття», закупивши повну машину подарунків, подалася у святковий рейд.

Аби подарувати бодай дещицю святкового настрою тим, хто зазвичай обділений простими радостями, активісти відвідали місця, про які зазвичай серед буднів люди стараються не думати: це Ужгородський слідчий ізолятор, Будинок престарілих та в Перечинську школу-інтернат. Команда їхала немаленька: голова правління ГО "Самодопомога Закарпаття", доцент УжНУ, доктор економічних наук Володимир Химинець, бізнесмени, активісти ГО Дмитро Куштан, Олександр Борисенко, Василь Губкович. А з ними – священнослужителі. Свято-бо – Святого Миколая все-ж таки. Тож, до активістів долучилися настоятель Святотроїцького храму в Ужгороді отець Володимир, отець Максим, а ще – отець Володимир з Перечина та ігуменя Варвара, настоятельниця Зарічівського жіночого монастиря.

Настоятельниця, яка опукується ще й недільними школами перечинщини, запросила з собою веселу і юну компанію. Це – дітки з зарічівської та дубриницької недільних шкіл. Вони виступили перед вихованцями інтернату, заспівали святкових пісень, читали вірші до дня святого Миколая та показали чудову виставу про святого.

У відповідь – що було неочікувано – дітки з інтернату також показали виставу про Миколая. Тож вийшло, що гості стали свідками справжнього святкового концерту. «Самодопомогівці» та святі отці були глибоко вражені такою чуйністю діток і зрозуміли, що приїхали сюди не востаннє.

Ну і, звісно, який же Святий Миколай без подарунків. Тож, від імені покровителя зимового свята, подарунки приготували активісти. Кожному – щось особливе. Наприклад, утриманці слідчого ізолятору (усього їх близько 240), серед яких є й довічно ув’язнені отримали переважно смаколики, – це і мандарини, і печиво, і чай та ін. Жінки отримали і подарункові набори для особистої гігієни, а чоловікам рознесли подарунки по камерах. Літнім ужгородцям, якими опікується ериторіальний центр обслуговування пенсіонерів і недієздатних громадян м.Ужгород у подарунок привезли прождукти і влаштували для них святковий стіл.

Цей заклад опікується людьми похилого віку, які з певних причин залишилися без підтримки рідних. «Деякі з них перебувають на повному забезпеченні і проживають тут, а дехто живе вдома, але приходить поїсти. Загалом більше тисячі літніх людей знаходять підтримку працівників центру», – розповідає директор Галина Юсковець.

Ну а вихованцям школи-інтернату, яких тут зараз близько ста – те, що вони побажали від Миколая: набори для творчості, фарби, олівці, папір для малювання, та предмети особистої гігієни, косметики, засоби догляду за тілом. Кожен з них також отримав у дар натільний хрестик.

Виглядає, що цієї зими активістам та святим отцям вдалося зробити щасливішими не один десяток закарпатців, подарувати їм тепло. А Святий Миколай направду завітав у десятки сердець, лишивши там свої дари.

admin

ТЕГИ : Святий МиколайЗакарпаттяблагодійність

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат