6800 гривень штрафу заплатить закарпатець за імітацію цигарки для дітей

admin 28.11.2014 12:01 СОЦІО

Сьогодні торговельні прилавки, як на території Закарпатської області, так і всієї країни загалом, насичені широким асортиментом товарів для дітей.

Нещодавно працівники Головного управління Міндоходів у Закарпатській області провели фактичну перевірку одного з суб’єктів господарювання краю, під час якої встановили факт реалізації товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби. Підприємець реалізовував жувальну гумку, форма і обгортка якої нагадує цигарку.

Окрім загальних вимог, відповідність яким підтверджується в межах системи сертифікації, покликаної гарантувати безпеку продукції, убезпечує ринок дитячих товарів й Закон України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Враховуючи особливу чутливість дітей та удосконалюючи профілактичні заходи, спрямовані на попередження та зменшення куріння тютюнових виробів чи інших способів їх вживання, в Україні забороняється продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби. За порушення вимог частини 2 статті 15-3 Закону України № 481/95-ВР, а саме за продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби, суб’єкту господарювання доведеться сплатити 6800 гривень штрафу.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : МіндоходівштрафЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат