В Ужгороді жінок закликатимуть ходити до гінеколога з допомогою біл-бордів (ФОТО)

admin 19.11.2014 10:02 ЗДОРОВ'Я

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція ініціаторів нового проекту з поширення соціальної реклами, який незабаром розпочинається в Ужгороді.


Перша хвиля з соціальної реклами буде присвячена здоров’ю жінок (профілактика раку, запобігання абортам) та людським стосункам у сім’ї – запобігання насильству у сім’ї.

Детальніше про ініціативу та її втілення розказали Іван Трещак, к.м.н., лікар-гінеколог, Андрій Пілюгін, оператор зовнішньої реклами та Ярослав Шафарь, заступник міського голови Ужгорода.

Іван Трещак, к.м.н., лікар-гінеколог наголосив, що на сьогодні надзвичайно актуальною проблемою жіночого здоров’я є своєчасного виявлення злоякісних хвороб жіночої сфери і молочних залоз. «Нерідко ми ці хвороби знаходимо на пізніх стадіях, коли допомогти практично неможливо, - каже Іван Трещак. – І сьогодні має бути соромно померти від   раку грудної залози чи шийки матки   -   таких локалізацій, де втручанням можна врятувати життя. Але це неможливо без того, аби пацієнтки турбувалися про своє здоров’я і своєчасно зверталися до лікаря». За словами лікаря, надзвичайно складно переламати ставлення жінок до свого здоров’я, коли є зневіра у собі та медичній сфері. Він розповів, що ідея голосно заявити жінкам (за допомогою зовнішньої реклами) про важливість профілактики раку з’явилася ще минулого року, але події в країні дещо змістили акценти. До проекту повернулися цієї осені. Вже днями в Ужгороді буде встановлено 5 великих біл-бордів та кілька сіті-лайтів із закликом до жінок потурбуватися про своє здоров’я. «Сподіваюся, що це буде не одноразова акція, а систематична,- каже Іван Трещак. -   Зможемо привернути увагу жінок до самих себе і цей проект допоможе врятувати не одне життя».

Ярослав Шафарь, заступник мера Ужгорода додав, що така соціальна ініціатива – це тільки початок проекту. «Жінкам сьогодні чи не найважче. Чоловіки воюють на Сході, а жінки не мають часу звернути увагу на себе та своє здоров’я, - каже заступник мера. – Крім того треба подумати про наступне покоління, щоб жінки мали змогу народжувати здорових дітей». Планується, за словами Ярослава Шафаря, цикл соціальної реклами: профілактика раку - одна з перших тем, згодом піде хвиля реклами про запобігання абортів, опісля -   запобігання насильству у сім’ї. Оператори зовнішньої реклами безкоштовно надають площі і допомагають з проектом.

Андрій Пілюгін, оператор зовнішньої реклами в Ужгороді каже, що Асоціація зовнішньої реклами в Ужгороді досягла консенсусу з міською владою і сподіваються на плідну співпрацю. « Мова у соціальному проекті йде про найважливіше - про людське здоров’я,- зауважив Андрій Пілюгін.- Ініціатива виходила від нашої організації, ми поважали за потрібне інформувати людей. Площі під рекламу надаються абсолютно безкоштовно, це наша громадянська позиція». За словами Андрія Пілюгіна, наразі в Ужгороді з ініціативи Асоціації триває соціальна реклама, головний месидж якої – очистити місто від бруду.
Розмістять біл-борди, присвячені здоров’ю жінок, як у центрі міста, так і на периферії. Є ідея також у майбутньому встановити біл-борди з поляризованим склом, картинка на яких різна залежно від того, з якої висоти на зображення дивитися. Тобто дорослий бачить одне, а дитина зовсім інше. Вивчаються технічні можливості, як це зробити.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : гінекологіярекламаУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат