Форум "ЗАСТУПу": Час захистити себе, оселю та рідну землю!

admin 20.10.2014 13:45 СОЦІО

 

У суботу 18 жовтня у місті Хусті Закарпатської області відбувся регіональний форум Політичної партії «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП».

У роботі форуму взяли участь заступник голови   політичної партії «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП», кандидат у народні депутати України Ірина Синявська, начальник Українського об’єднання сільського комунального господарства «Укрсількомунгосп», кандидат у народні депутати України Володимир Хоменко.

У   Будинку культури зібралися півтисячі прихильників політсили. Це голови міських та районних осередків, а також прихильники, зокрема   небайдужі люди, однодумці, які ставлять перед собою благородні цілі для розвитку аграрної України.

На форумі було представлено 7 реформ українського села, розроблених партією «ЗАСТУП». Зокрема, це вимоги розширити повноваження сільських громад і дозволити їм самостійно розпоряджатися заробленими грошима. Окрім того, «ЗАСТУП» наполягає на створенні стимулів для фермерів-початківців, запровадженні спеціального режиму сприяння для лікарів, учителів та інших представників сільської інтелігенції, аби зробити село привабливим для життя. «ЗАСТУП» пропонує і вже реалізовує грунтовну програму розширення сільгоспвиробництва, розбудови новітньої інфраструктури для реалізації та переробки продукції. Політсила у Верховній Раді домагатиметься ухвалення та фінансування Державної програми, яка гарантуватиме сільським дітям доступ до якісної освіти, підніме якість медицини. У селах будуть не закривати, а будувати й оснащувати сучасним обладнанням дитсадки, школи, ФАПи та амбулаторії.
«ЗАСТУП» розробив власний рецепт відродження України: обрати справді народний парламент, створити нормальний професійний уряд. Ми визначили, які зміни потрібні Україні і якою має бути їх черговість. Але, щоб втілити їх у життя, треба, аби до влади прийшли професіонали. У лавах «ЗАСТУПу» фермери, сільські голови, освітяни, аграрні науковці. Сьогодні з нами ті лідери, які знають потреби села й аграрія та вміють їх розв’язувати», — сказала один із лідерів політичної партії «ЗАСТУП» Ірина Синявська.

«ЗАСТУП» — єдина політично активна сила в Україні, яка стала на захист села та відродження агросектору. Адже вважає, що сьогодні настав час захисти себе, оселю та рідну землю, аби мир і хліб були в кожній оселі. Партія йде на вибори до Верховної Ради й має № 7 у виборчому бюлетені.
Під час форуму Володимир Хоменко заявив, що настав час захистити третину громадян України, які живуть у селах. Партія «ЗАСТУП» зобов'язується подолати прірву в рівні життя між мешканцями сіл і міст, зокрема, за якістю комунальних послуг.

«Ситуацію, що склалася з якістю питної води в селах, можна назвати катастрофою! 9 млн. селян змушені пити воду, насичену нітратами, забруднену відходами хімпрому, стічними водами », — сказав Володимир Хоменко.
За його словами, жоден уряд повною мірою не займався проблемою розвитку інфраструктури села та не приділяв належної уваги розвитку та оновленню житлово-комунального господарства.

Програма партії «ЗАСТУП», як було зазначено на форумі, передбачає конкретні кроки з розвитку місцевих громад шляхом перенаправлення фінансових потоків на рівень місцевих бюджетів. "Потрібно дати можливість місцевим громадам самим вирішувати, що їм будувати і яку будівлю відремонтувати, куди спрямувати кошти. І люди краще за чиновників розберуться, як відкрити дитячий садок або школу. При цьому не буде тієї корупції, для боротьби з якою розробляються спеціальні програми. У ВР у аграріїв ще не було представництва, пропорційного їх вазі в економіці й соціальному розвитку країни. Їх голоси були розсіяні по різних фракціях парламенту, що не давало можливості голосно заявити про свої проблеми і вирішувати їх. Але ж мова йде про 11 млн. мешканців села. Наша програма спрямована саме на те, щоб в Україні комплексно розвивався аграрний сектор   як економічно, так і з точки зору розвитку територій та місцевих громад. Маючи підтримку 11 млн. населення, ми обов'язково пройдемо в парламент і отримаємо там гідне представництво", — заявив голова Закарпатської обласної громадської організації «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП» Михайло Шоваг.

Того ж дня, 18 жовтня, у Хусті відбулося святкування 60-ти річчя Хустської дитячо-юнацької спортивної школи. За роки існування Хустська спортивна школа виховала кілька десятків чемпіонів України з різних видів спорту. Привітати спортсменів прийшли поважні гості і, зокрема, активісти   «ЗАСТУП».

У межах благодійної акції, ініційованої “ЗАСТУПівцями”, 200 юних спортсменів отримали нову спортивну форму, а тренери — м’ячі для занять футболом і волейболом та набори настільного тенісу.

«Талант дитини та фаховість тренера — це запорука успіху, але без м’ячів навчити юного спортсмена грати у футбол чи іншу гру практично неможливо. Тому ми дуже вдячні «ЗАСТУПу» за підтримку», — зазначив директор районної дитячо-юнацької спортивної школи Василь Деяк.

admin

ТЕГИ : вибори 2014

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат