Закарпатець заплатить 10 тисяч гривень за дешеву горілку

admin 15.10.2014 11:44 СОЦІО

Зазначимо, що з початку серпня 2014 року мінімальна оптова-відпускна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби становить 133 грн.

Хустський приватний підприємець торгував горілкою з порушенням законодавства. Цей факт виявлений в рамках операції «Акциз» працівниками оперативного управління та управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Закарпатській області під час вжиття планових заходів щодо налагодження дієвого контролю за ринком підакцизної продукції.

За результатами проведеної фактичної перевірки встановлено, що суб’єкт господарювання реалізовував алкогольну продукцію за цінами нижчими за встановлені законодавством мінімальні роздрібні ціни на таку продукцію. Таким чином підприємець порушив вимоги статті 18 Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» та постанови КМУ №957 від 30 жовтня 2008 року «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв».

Зазначимо, що з початку серпня 2014 року мінімальна оптова-відпускна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби становить 133 грн. за 1 літр 100% спирту, а роздрібна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби – 199,5 грн. за 1 літр 100% спирту. До прикладу, на горілку мінімальна роздрібна ціна становить 39,90 грн. за 0,5 л. з вмістом спирту 40%.

Водночас, Законом України від 12 серпня 2014 року № 1638-VII внесено зміни до Податкового кодексу та Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Ці зміни набрали чинності 4 вересня 2014 року і передбачають посилення контролю за обігом підакцизних товарів.

Зокрема, документ розширює функціональні повноваження представників профільних органів на акцизних складах з метою підвищення ефективності їх роботи та забезпечення бюджетних надходжень з акцизного податку у повному обсязі.

Одним із основних його аспектів є посилення відповідальності за порушення законодавства в сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Так, зокрема, встановлено штрафні санкції за здійснення оптової або роздрібної торгівлі коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни на такі напої – 100 % вартості отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, але не менше 10 000 гривень.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : горілкаМіндоходівЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат