“Як закарпатці фінансують сепаратистів” — ОГЛЯД закарпатського Facebook

РІО 08.09.2014 18:09 ПОДІЇ

Сайт газети РІО — Rionews продовжує публікувати короткий огляд думок та ідей, які втілюють відомі і впливові люди Закарпаття у соціальній мережі.

Часто це не завершується лише розмовами у віртуалі, а трансформовується не тільки на медіа-платформах, а й реалізовується у конкретних діях.

Facebook — це не лише дзеркало реальності, а й майданчик, звідки починається певний рух. А ще Facebook сміливіший, не часто у житті, віч-на-віч люди відверто дозволяють собі те, що можуть зробити у віртуальності, по той бік...

Отже, кілька фраз від тих, хто творять події у Закарпатті, беруть активну участь у його соціо-політичній складовій й висловлюють ті ідеї і думки, які неодмінно мають своє продовження у реальності. Тепер ці думки будуть систематизовуватися, й публікуватимуться не лише в онлайні, а й у офлайновому просторі (газета “РІО”), що, вочевидь, мотивуватиме користувачів до максимальної зваженості й відповідальності під час написання своїх постів.  

Подаємо виключно цитати без будь-яких втручань у пунктуацію, лексику чи стилістику.

***
Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко:
“Останніми днями отримував декілька викликів ‪#‎IceBucketChallenge‬ . Останні були від Ростислав Буланов та Алла Хаятова. Я прийняв естафету та зобов’язуюсь перерахувати свою місячну заробітню плату на благодійні фонди та волонтерські організації, які підтримують українських військових. В свою чергу, передаю естафету Івану Балозі, Павлу Балозі та Віктор Балога. Віктора Івановича прошу переказати братам запрошення про участь у акції. У вас є 24 години. Слава Україні!”.


Закарпатський четвер у Facebook був таким — тисніть сюди


Координатор освітніх та виборчих проектів Громадянської   мережі "ОПОРА" в Закарпатській області Святослав Бабіля:
«Всім привіт від наших хлопців, з тербату, про яких писав раніше, і які зараз в 24 бригаді на Сході (то ті де Іван Пайда і Саша Довбака)! Отримав від них список потреб, частину з них обіцяли закрити в тербаті (мова в першу чергу про броніки та каски), що до завтра зберемо, чи закупимо - є можливість в четвер відправити з Києва (їдуть мої колеги, які волонтерять і також везуть спорядження). Завтра буду в Києві і можу закупити частину заказів. Хлопці, крім захисту, просять в першу чергу каремати, термобілизну, балакливи, шапки (бажано вогнетривкі). Нагадаю, їх 28 бійців.
Якщо хтось хоче допомогти речами - буду в Закарпатті з середи до понеділка.
Якщо хтось хоче допомогти фінансово - моя картка 5168 7572 1947 3172 , Бабіля Святослав. Завтра прозвітую про результати».


Минула закарпатська середа у мережі — погляньте тут


Кореспондент каналу “Тиса -1” Ванда Мільо:
“Сиджу в кінотеатрі "Перемога", чекаю на фільм. Виявляється, він працює за принципом маршрутки, поки 10 чоловік не набереться - фільм показувати не будуть. В надіях чекаємо:(“.


Минулий вівторок закарпатців у Facebook можна побачити тут


Редактор закарпатського видання “Фест”, Василь Ільницький:
“Як закарпатці фінансують сепаратистів

Мого знайомого прихопив біль у спині. І так добряче прихопив, що без фахової лікарської допомоги вибратися з халепи було несила. «Радикулітники» зі стажем порадили звернутися до авторитетної у місті медустанови — ДЗ «Відділкова клінічна лікарня станції Ужгород ДТГО «Львівська залізниця», більш відомої ужгородцям, як «Залізнична лікарня», тож знайомий не гаючи часу подався туди.

• Досвідчений лікар прискіпливо оглянув його і скерував на рентген. Оскільки той не є залізничником, то за цю процедуру мав внести в касу 47 грн. 70 коп. Заплативши вказану суму і отримавши документальне підтвердження оплати, пацієнт не став роздивлятися папірець, а мерщій кинувся на процедури. Отриманий же в касі документ уважно роздивився лише вдома і довго не вірив очам своїм. Вгадайте, що йому видали у касі: а) касовий чек, б) прибуткову квитанцію, в) рахунок із банківськими реквізитами, в) страховий поліс? Якщо ви мислите раціональними категоріями і маєте не надто багату уяву, то правильної відповіді не дійдете, навіть якщо попросите прибрати два неправильні варіанти. Виручити може хіба що дзвінок другові, а точніше — моєму другові, якому як підтверджувальний документ за оплату рентгена видали... страховий поліс ТДК СК «Нафтагазстрах».
Відповідно до балансового звіту цієї компанії за 2011 рік, серед її засновників значиться низка юридичних осіб, зокрема й закордонних, та громадяни України Олександр Козирєв і Андрій Остапко. За даними сайта «Наші гроші», ці особи фігурують і в низці інших компаній групи народного депутата України Юрія Іванющенка. Злі язики кажуть, що саме Юра «Єнакієвський» — земляк президента-втікача, в епоху найбільшого ренесансу Межигір’я був особистим гаманцем «Віті Єнакіївського», а нині його кошти підтримують сепаратистів «ЛНР» і «ДНР»”.


Наостанок — кілька жартів та саркастичних постів про політику від популярного юзера Facebook Сергія Микити:
“Не моє, але здається повністю про мене:)

- Здесь я никогда не закончу роман. Завтра же уезжаю в дом на озере.
- Какой дом? Какой роман?! Ты же сварщик.
- Нет, это невыносимо!”.

“Кучма пообіцяв написати нову книгу "Україна — не Новоросія"”.

“Було б добре, якби Вакарчук зараз заявив, що пісню "Я не здамся без бою" він присвятив Маріуполю”.

РІО

ТЕГИ : Валерій ЛунченкосепаратизмFacebook

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат