Громадська рада Ужгорода запропнувала свій план для розвитку міста (ФОТО)

admin, фото від Ужгородського прес-клубу 04.09.2014 11:15 РАТУША

 

В Ужгородському прес-клубі Громадська рада Ужгородської міської ради презентувала Програму невідкладних дій з розвитку Ужгорода на найближчі два місяці для в.о. міського голови.

За словами Олександра Пересоляка, Голови Громадської ради, оскільки в.о. міського голови обирається не виборцями, виборчих обіцянок не дає і програму свою не оприлюднює, то потрібно йому цю програму допомогти скласти. «План дій для в.о. мера є надзвичайно важливим, - каже Олександр Пересоляк. - Ми підготували програму, що складається   з 21 заходу на найближчі 2 місяці і включає такі блоки: «Вода». У цій програмі передбачені реальні дії стосовно того, як вирішити питання з підвищення тарифів. «АТО» -   зазначені ряд заходів, щоб підтримати наших військових , бо жодних системних заходів у сьогоднішньої влади немає. «Транспорт» - йдеться про обґрунтовані тарифи щодо міських перевезень, проведення громадських слухання з приводу підвищень тарифів тощо. «Земля». Це надзвичайно болюче для ГР питання, бо спостерігаємо прийняття незаконних рішень. І тому пропонуємо ряд заходів, щоб підвищити довіру громади, врегулювати питання, зменшити корупцію. «Комунальні підприємства» . Включають питання оприлюднення звітності, перевірки діяльності цих підприємств. «Створення спортивно-реабілітаційногоц центру» - для тих, хто повертається понівеченим з війни». Крім того серед головних блоків у Програмі – «Надання адмінпослуг». ГР вимагає забезпечити належне функціонування центру адмінпослуг, не змушувати мешканців ходити у різні кабінети і не підтримував корупцію. Ще один блок включає питання каналізування мікрорайону Дравці.

Громадська рада очікує на реакцію в.о.мера і зазначає, що вже половина міських депутатів визнала – кроки у програмі є реальними. Програму роздадуть всім депутатам на найближчій сесії, 5 вересня.  
За словами Анастасії Бачинської, Голови комітету ГР  з питань освіти, науки і культури, молодіжної політики і спорту міжнаціональних і міжконфесійних відносин, Програма складена покрокова, включає не всі проблеми міста, а виключно ті пункти, які входять до повноважень саме в.о. міського голови і можуть бути ним вирішені. Крім того це ті питання, на які скаржилися ужгородці.

Вікторія Слюсаренко, відповідальний секретар ГР розповіла також про результати участі у комісії з перевірки тарифів на воду. «Розпорядження про перевірку водопостачання та водовідведення було підписано 1 серпня, з 9- го приступили до аналізу. Робота міської ради полягала у тому, що у перший чи другий день уповноважена особа взяла копію акту перевірки КРУ, - каже В.Слюсаренко, - була також представниця з відділу по тарифах. Акт КРУ нам надані не були, дали почитати «з рук». Попередні висновки такі: «Водоканал» піднімає 8 млн.м3 води, реалізовує 5 300 млн. м3,   а тариф розрахований з реалізації 5600 млн.м3. Де зникають решта? Це є втрати водоканалу на водопостачання. Чому стільки років підприємство, яке збиткове, яке має такі величезні втрати води, нічого не робить? Міська рада, яка уповноважена згідно з законом про місцеве самоврядування і повинна турбуватися про ефективність роботи комунальних підприємств, не працює у цьому напрямку».   За словами В.Слюсаренко, керівник збиткового підприємства має «неадекватно високу зарплату». « Це 5 мін.зарпл + 50% надбавки та 70% надбавки, а це за розрахунками - мінімум 16 тис.грн. на папері», - каже В.Слюсаренко.   За її словами діяльність КП «Ужгородський Водоканал» треба робити відкритою і шукати шляхи реформування підприємства. Результати перевірки міської ради засвідчили, що тариф сформований непрозоро, а ті розрахунки, які були подані до Нацкомісії, не відповідають реальному стану речей.
«Водоканал отримує щороку 3 млн.грн. у вигляді платежів, однак вони не витрачаються на поліпшення основних засобів, не покращується якість питної води і водовідведення, - коментує В.Слюсаренко - Суми перераховуються на погашення податків, на погашення інших платежів за електроенергію тощо, зарплати. Четверта частина тарифу, до речі, складається із витрат на зарплати. Треба дослідити, чи потрібен такий штат підприємству, хоча велику кількість працівників вже скоротили раніше».
Анастасія Бачинська також розповіла, що ГР вдалося долучитися до заходів відділу освіти по навчальних закладах. У результаті ГР видала практичний порадник для батьків, де йдеться про облік та витрачання благодійних пожертв на потреби шкіл та садочків. Випустили також інформаційний вісник, в якому розміщено звіт про роботу 2 комітетів ГР, Програму невідкладних дій з розвитку м.Ужгорода та іншу корисну інформацію.

admin, фото від Ужгородського прес-клубу


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : Громадська рада УжгородаУжгородВіктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат