Вівторок закарпатців у Facebook: куди йдуть гроші “обливаного” флешмобу, про грамотних прохачівОГЛЯД

РІО 02.09.2014 18:44 ПОДІЇ

Сайт газети РІО — Rionews продовжує публікувати короткий огляд думок та ідей, які втілюють відомі і впливові люди Закарпаття у соціальній мережі.

Часто це не завершується лише розмовами у віртуалі, а трансформовується не тільки на медіа-платформах, а й реалізовується у конкретних діях.

Facebook — це не лише дзеркало реальності, а й майданчик, звідки починається певний рух. А ще Facebook сміливіший, не часто у житті, віч-на-віч люди відверто дозволяють собі те, що можуть зробити у віртуальності, по той бік...

Отже, кілька фраз від тих, хто творять події у Закарпатті, беруть активну участь у його соціо-політичній складовій й висловлюють ті ідеї і думки, які неодмінно мають своє продовження у реальності. Тепер ці думки будуть систематизовуватися, й публікуватимуться не лише в онлайні, а й у офлайновому просторі (газета “РІО”), що, вочевидь, мотивуватиме користувачів до максимальної зваженості й відповідальності під час написання своїх постів.  

Подаємо виключно цитати без будь-яких втручань у пунктуацію, лексику чи стилістику.

***
Журналіст Олександр Ворошилов:
“якщо світ ще не остаточно з'їхав з глузду - значить все буде добре. якщо вже з'їхав - його нічого вже не врятує. а може і на краще”.

***
Політик Віктор Балога:
“Ситуація складається так, що з дипломатичної зброї у нас залишилася Литва і, як би це парадоксально не звучало, - Румунія. Тому, покладатися на переговорний процес – як мінімум наївно.

Але, замість того, щоб активно готуватися до оборони країни, військове керівництво займається пошуком лісів, у яких ховатимуться партизани на Донбасі. Говорив неодноразово і повторюю ще раз – у нас немає іншого виходу, як за швейцарським зразком зробити солдатом кожного здорового, придатного до служби громадянина. У Верховній Раді зареєстрований мій законопроект про озброєння резервістів автоматичною зброєю. Давайте його ухвалимо і у нас буде багатомільйонна армія. Коли у Києві буде мільйон автоматів і стільки ж людей, які знають, як ними користуватися, весь світ сміятиметься з заяв Путіна про 2 тижні на взяття міста.


Як Закарпаття почало тиждень у Facebook — тисніть сюди


Коли ворог нам відкрито погрожує, потрібно оголошувати загальну мобілізацію і переводити країну на воєнні рейки. Зараз набагато ефективнішими будуть танки «Оплот», а не поїздки в Брюссель. Чим швидше влада це визнає – тим менше загине патріотів, і тим меншу територію потім доведеться звільняти від окупантів”.

***
Творчий Банди Шолтес:
“Снял Семен Семенченко балаклаву -- а там Адольфыч.

Вот прикол был бы”.

***
Люстратор Іван Белецький:
“Хотів написати в Закарпаття онлайн комент до статті про 27 бійців ТРО, та Олег Диба встигає видаляти з хронічною швидкістю.. Хотів попросити видалити списки(поносити мене мож продовжувати), бо є хлопці, що мають на то важливі причини(сім'я на Сході, сім'я тут).
Святослав Бабіля, писати про заяву до Валерій Лунченко від хлопців смішно, бо він тут нічого не вирішував.. Лише міг помогти Васильцюн І.П і комбати частин, які іх готові прийняти. Проблем з відправленням хлопців в АТО нема, іхали наші і до цього. Просто тихо.
Лунченку подяка за те, що зберіг життя багатьох, досягнувши рішення про невідправлення цілого батальйону, де багато було тих, хто справді прийшов служити в області... Воювати там людину не змусиш.


Як закарпатці завершили минулий робочий тиждень у мережі — дивіться тут


А за тих людей, що перейшли служити в 24-ту, мене бере гордість. Після навчань поідуть в АТО. Дай Бог, щоб до іх виізду наступив мир.. Бо те, що я там бачив, коли друзі друзів в поліетиленові пакети пакують зі сльозами на очах. Коли в Айдарі втрати десятками на день, більша частина яких без військових квитків і ніхто ім не поспішає допомогти... Тому, про міністрів Олег Диба пиши..”.


Четвер — про Щадея і депутата Ужгородської міськради Віктора Бобіту — огляд тут

***
Журналіст Андрій Ганусич:
“Ну от не розумію, москалі справді такі тупі, що їм серіали треба адаптувати, розжовувати. Щоб усе було в знайомому побуті - тєльняшечкі там, матрьошечкі, 50 грам? Ну прекрасний же серіал "Homeland" - дивіться і насолоджуйтеся. Я ще розумію коли американці беруть, наприклад, скандинавські серіали на адаптацію. Додають до них, як вони вважають, голівудського шарму. А тут? І вони ж сволочі, наскільки знаю, і Misfits адаптовують. Вже хочу побачити тих гопніків в помаранчевих костюмах. Ну гавно ж, панове!"

***
Голова Закарпатської ліки КВН і фотограф Сергей Денисенко висловлюється щодо флешмобу у Facebook, коли юзери передають один одному естафету з обливання водою й відповідного перерахування грошей українській армії:
“Я бачив таку штуку, тільки дітям хворим переводили гроші. А тут військові. То можна міняти адресу платежу? Хто такий Тополя Тарас Володимирович? Ти впевнений, що там гроші правильно використовуються і потрапляють за призначенням? Може краще наш "рух підтримки закарпатських військових" підключити?”

***
Голова Ужгородського прес-клубу Ірина Бреза:
“Вчора мала культурний шок   Сиджу, кавую. Проходять дві жіночки ромки. Одна звертається (ну, думаю, буде копійки просити) і каже: "Чи не маєте прикурити?", а інша поправляє її - "Не прикурити, а присмалити" :))
Буквально через пігодини по дорозі додому порівнюється зі мною ще одна і питає "Чи не скажете котра година?". Не скільки врємя чи ще щось подібне, як це традиційно буває “.


Середа, коли обговорювали двох депутатів Ужгородської міськради — дивіться тут


Наостанок подаємо 3 пости від популярного у Facebook та за його межами користувача — закарпатського бухгалтера Сергія Микити
“Если жизнь тебе подкинула кислый лимон, скажи: кляті москалі!”.

“- Во первых не за 2 недели, а за 20 минут. Во-вторых не Киев, а вон ту бабу за соседним столиком. А в третьих, плесни мне еще немного портвейна”.

“А уявляєте який тролінг був би, якби на переговорах в Мінську, представники ДНР, ЛНР і лічно Путін тиснуть на Пороха, щоб він визнав їх особливий статус у складі України, а Петя каже: а знаєте що, беріть незалежність, єбіться ви своєю Росією самі, раз так до неї хоче.
Ці ж всі говорящі голови Захарченки, Бородаї, Пушиліни, вони ж всі врємені люди які ніхрена не рішають і навіть не думають керувати промисловим краєм, кароче всі б круто охуїли.
Путін би почав цитувати Шевченка і Франка, про єдину Україну, що Донбас має лишитися в складі України”.



РІО

ТЕГИ : Facebookвіктор балогаСергій Микита

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат