Як закарпатці прожили середину робочого тижня у Facebook (ОГЛЯД)

РІО 20.08.2014 18:24 ПОДІЇ

Сайт газети РІО — Rionews продовжує публікувати короткий огляд думок та ідей, які втілюють відомі і впливові люди краю у соціальній мережі.

Часто це не завершується лише розмовами у віртуалі, а трансформовується не лише на медіа-платформах, а й реалізовується у конкретних діях.

Facebook — це не лише дзеркало реальності, а й майданчик, звідки починається певний рух. А ще Facebook сміливіший, не часто у житті, віч-на-віч люди відверто дозволяють собі те, що можуть зробити у віртуальності, по той бік...

Отже, кілька фраз від тих , хто творять події у Закарпатті, беруть активну участь у його соціо-політичній складовій й висловлюють ті ідеї і думки, які неодмінно мають своє продовження у реальності. Тепер ці думки будуть систематизовуватися, й публікуватимуться не лише в онлайні, а й у офлайновому просторі (газета “РІО”), що, вочевидь, мотивуватиме користувачів до максимальної зваженості й відповідальності під час написання своїх постів.  

Подаємо виключно цитати без будь-яких втручань у пунктуацію, лексику чи стилістику.

Середа, до речі, виявилася не надто багатою на пости.  

Екс-ректор Ужгородського національного університету Федір Ващук вважає, що для УжНУ нема сенсу працювати по суботам:
«ПРО НАВЧАННЯ В УжНУ ПО СУБОТАХ !
Міносвіти РЕКОМЕНДУВАЛО (а не наказало) вищим навчальним закладам оптимізувати графік навчального процесу на 2014-2015 навч. рік з метою економії коштів на оплату енергоресурсів для тих вишів, які перебувають у тяжкому фінансово-економічному становищі.
З усією відповідальністю заявляю, що в УжНУ на сьогодні немає жодного сенсу та необхідності калічити навчальний процес, працюючи по суботах та проводити пари тривалістю 120 хв. без перерви. ОСОБЛИВО ЦЕ НЕ ДОПУСТИМО ДЛЯ МЕДИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ТА СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ! Жодної економії не буде!


Про що писали закарпатці у Facebook у вівторок — тисніть сюди


Потрібно просто займатися економікою вишу та працювати головою. А не так, як це вийшло станом на 1-е серпня, коли, згідно з даними Міносвіти, університет не використав 6 000 000 грн., які отримав на свій рахунок з державного бюджету. Цей факт є вагомою підставою для зменшення міністерством річного бюджету УжНУ на зазначену суму. До речі, це вже другий випадок - з аналогічних причин не так давно вже зменшили бюджет УжНУ на 3 000 000 грн.
За 9 млн. грн., втрачених внаслідок елементарної безгосподарності, можна, наприклад, профінансувати два опалювальні сезони та зменшити вдвічі педнавантаження викладачам іноземних мов у рамках схваленої Вченою радою ще у січні Концепціі вивчення іноземних мов в УжНУ.
Без проблем доведу це у прямому ефірі з участю керманича університету.
Згодом розповім про інші проблеми університету.
З повагою, Федір Ващук”.

Журналіст Юрій Лівак опублікував свої роздуми, які, на думку редакції, варто прочитати:

“Існують дві "бритви". Бритва Оккама яка стверджує: не треба робити більше припущень, ніж мінімально потрібно.
І бритва Хенлона, що говорить: ніколи не вбачайте злого наміру в тому, що цілком можна пояснити дурістю.

Обома принципами варто керуватися завжди, але особливо нам в теперішній час.

Конспірологія завжди приваблювала багатьох людей, але в Росії вона зведена в культ. "Все не так, як вам здається", стверджували роками російські канали, випускаючи свої псевдодокументальні сенсаційні фільми. Закуліса не спить, ЗОГ працює, сіоністська змова успішно реалізовує свої плани, американці самі себе підірвали в 2001-му році, написали план Даллеса в 1946-му і реалізували його в 1991-му, Стенлі Кубрик зняв в студії політ американців на місяць.

Не всі ці міфи вигадані росіянами, але саме в Росії вони роздуті до таких масштабів, що замінюють собою істину.


Як закарпатці почали тиждень у Facebook — можна прочитати тут


Мені здається, що конспірологію плекають в Росії, щоб легше пояснювати власні проколи й помилки. Чарівна фраза "Все не так однозначно, давайте розберемося" моментально переключає мозок громадян на підозру, невіру - точно, мене знову хочуть обманути, але я розумний, я бачу "друге дно". В результаті якраз, що обманюють себе, закриваючи очі на очевидну картину і будуючи в головах хитрі конспірологічні версії.

Вірус конспірології заразив і десятки тисяч наших співітчизників. Всі ці крики: "АТО зливають, це хитрий план влади, щоб перебити пасіонаріїв та заробити на війні, Порошенко в змові з Путіним, Тимошенко в змові з Путіним, а мій кум Федя - той точно в змові з Путіним, бо купив російський "Дірол" - вони від бажання здаватися розумнішими. Люди хочуть бачити більше, але в результаті самі себе обманюють.



Закарпатський Facebook минулої п’ятниці — читайте тут



Все значно простіше. У нас у владі, зокрема в керівництві АТО, безумовно є зрадники, диверсанти, скоти, що наживаються на війні, а також просто дебіли. Але це не хитрий план по знищенню нації, це не хитро продумана павутина жидокацапів. Це просто виродки, які у всі віки були у всіх країнах. Чи може ви знаєте армію, що складалася стовідсотково з розумних досвідчених патріотів? Та навіть серед міфічних 300 спартанців знайшовся зрадник, який призвів до загибелі всіх воїнів.

Вражає, як у одній голові мирно співіснують дві взаємовиключні думки: що вся наша влада тупа й бездарна, неспроможна ні на що та, що вся наша влада настільки розумна, що здатна спроектувати мегаплан по знищенню великої кількості людей і при цьому настільки його тримати в секреті, що в ефір не потрапляє навіть найменшого доказу цього плану.

Успехи правительства по замалчиванию наших встреч с инопланетными цивилизациями воистину поражают – учитывая «успехи» того же правительства во всех других областях.

Ця геніальна цитата Террі Пратчетта, як на мене, дуже точно описує і нашу нинішню ситуацію”.


Екс-мер Ужгорода, голова ГО “Нове Закарпаття” Сергій Ратушняк вимагає спитати у нардепа від Ужгорода Василя Ковача:
“Ужгородці і мешканці ужгородщини, де ваше депутало в ВР - Вася Кіловольт на призвисько Ковач. Чи 200 грн від цього злодія і казнокрада позбавляє вас права питати і вимагати від нього роботи і позиції”.

Речник закарпатської міліції Олег Подебрій наводить цитату А. Невзорова:
“Изучение жизни по новостям СМИ — это попытка определить сорт пармезана по вкусу кала того, кто этот пармезан съел”.


Наостанок подаємо пост від популярного у Facebook та за його межами користувача — закарпатського бухгалтера Сергія Микити:
“Если бы Горбачев заблокированный в туалете на даче в Форосе, догадался что дверь открывается на себя, никакого путча бы не было”.

РІО

ТЕГИ : Facebookсергій ратушнякЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат