Держсекретар МЗС Угорщини пообіцяв підтримку Україні під час зустрічі у Закарпатті (ФОТО)

admin 24.01.2014 10:18 ПОЛІТИКА

 

Держсекретар МЗС Угорщини: Бажаю мудрості та хоробрості українському народу.


Під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою Держсекретар МЗС Угорщини Жолт Немет також запевнив: Україна може розраховувати на допомогу та підтримку Угорщини.

У четвер, 23 січня, Олександр Ледида на запрошення Жолта Немета відвідав з офіційним візитом Будапешт.

Перед робочими зустрічами керівник краю разом з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бочкаї та Генконсулом Угорщини в Берегові Іштваном Товтом поклали вінки до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку, котрий розташований на одній з центральних вулиць угорської столиці, напроти будівлі Міністерства закордонних справ. Нагадаємо, цього року українці відзначатимуть 200-річчя від дня народження видатного поета.

Вітаючи закарпатську делегацію, Дерсекретар МЗС Угорщини Жолт Немет зазначив: цей візит справді довгоочікуваний, адже Олександр Ледида став першим з керівників Закарпатської ОДА, котрий з офіційним візитом відвідав МЗС Угорщини.

На початку зустрічі сторони, очікувано, обговорили складну суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні. Жолт Немет наголосив: українські політики та народ мають мудро та з честю знайти вихід з кризи:

– Ми й сьогодні не сумніваємося, що Україна має стати повноцінним членом європейської спільноти, й готові лобіювати інтереси вашої держави у будь-яких питаннях. Особисто від себе хочу побажати мудрості та хоробрості українському народу, і запевнити: Україна може розраховувати на допомогу та підтримку Угорщини.

Олександр Ледида, зі свого боку, сказав, що також сподівається на мирне вирішення ситуації, та робить усе можливе для збереження миру та злагоди в області.

Також торкнулися локальних тем українсько-угорського співробітництва. Зокрема, Держсекретар МЗС Угорщини попросив обласну владу й надалі сприяти розбудові освітніх закладів для угорців у Закарпатті. Це стосується, у першу чергу, єдиного угорського вузу у краї – Берегівського інституту ім. Ф. Ракоці. Жолт Немет подякував за фінансову підтримку закладу, пророблену спільну роботу з ремонту та реконструкції будівлі вишу. Високопосадовець запропонував розширити освітню програму й запровадити у закладі якісний профтехнічний напрямок для охочих отримати фах. Жолт Немет пообіцяв всіляко підтримувати цю роботу, залучаючи до освітнього процесу угорських викладачів. Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида пообіцяв вивчити питання у найкоротші терміни та сприяти налагодженню нового напрямку освіти у Берегівському інституті ім. Ф. Ракоці:

– Упродовж останнього року ми приділяємо особливу увагу розвитку саме профтехнічної освіти. Якісному розвитку. Аби наша молодь могла навчатись у хороших умовах та отримувала конкурентні навики, затребуваний фах.

Наприкінці офіційної зустрічі Жолт Немет та Олександр Ледида домовились організувати виставку картин закарпатського митця Ерделі у Будапешті.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : Євромайданолександр ледида

Коментарі :


24.01.2014 11:11 Виктор

Цинично,да? Европеец поддерживает Украину в лице партии регионов.Может они там дебилы?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат