Балогівці викинули з крісел кількох начальників ужгородських КП...

01.08.2014 13:16 РАТУША

...аби «розчистити» комунальну сферу під своїх керівників.


У середу на засіданні виконкому Ужгородської міської ради сталася чергова несподіванка. Ухваленим більшістю рішенням звільнили з посад трьох директорів ЖРЕРів — №№ 1, 5, 8, а також директора КП «Боздоський парк».

Мотивацією, що прозвучала від тимчасового очільника міста, було те, що керівники цих комунальних підприємств, мовляв, не тільки не впоралися зі своїми обов’язками, а й «спричинили місту шкоду». Інших аргументів у тимчасового мера так і не знайшлося.

Одним зі звільнених став депутат міської ради, громадський активіст, директор одного з благополучних ЖРЕРів міста Анатолій Ковальський. Мешканці ЖРЕРу № 5 не раз дякували йому за облаштовані дитячі майданчики, відремонтовані дахи, оновлення території ЖРЕРу, за численні акції, приурочені до знаменних дат, що проводилися за масової участі дітей і пенсіонерів, тощо. Не було зауважень до директора КП ЖРЕР № 5 і від міського керівництва, його звільненню не передували жодні догани, попередження чи перевірки, які проводяться в таких випадках.

У четвер реалізувати ухвалене напередодні рішення й вигнати Ковальського з приміщення дирекції ЖРЕРУ № 5 прибула ціла делегація. Як розповів сам Анатолій Ковальський, до приймальні ЖРЕРу під’їхав автобус із представниками міськради, а також десяток молодиків спортивної статури, озброєних електрошокерами, які застосували фізичну силу до людей, що намагалися їх стримувати й не дозволили відібрати документацію ЖРЕРу.

У відповідь схвильовані мешканці погнали нападників мітлами... Обурені люди написали заяви до міськвідділу міліції, додавши до них фото та відео з зафіксованими фактами безчинства. За словами Ковальського, накази прибулим «бойовикам» міг давати безпосередньо керуючий справами виконкому. Він наголосив, що більше сотні мешканців ЖРЕРу висловили свою категоричну незгоду з рішенням Щадея і написали заяву на його ім’я.

Звільнені без будь-яких мотивацій і аргументів керівники комунальних підприємств таке рішення вважають не чим іншим, як розбірками і спробою балогівців «розчистити» комунальну сферу міста, поставивши керувати важливими комунальними підрозділами своїх людей.


ДО ТЕМИ
На позачерговій сесії розглянуть питання про звільнення в. о. мера Щадея

Продовженням подій у п’ятницю, 1 серпня стало захоплення натовпом схвильованих людей Ужгородської мерії. Як прокоментував сайту Zаholovok заступник міського голови Ярослав Шафарь, у міській раді склалася ситуація, коли натовп людей увійшов до приміщення і став вмагати пояснень від в.о.мера Віктора Щадея.

Правоохоронці, за словами Я. Шафаря, від конфлікту дистанціювалися, тож ситуація була досі напруженою. Зокрема, люди ходили кабінетами ради без будь-якого на те дозволу.

Аби розрядити обстановку, Віктор Щадей змушений був підписати документ «Про скликання позачергової сесії», яка має розглянути питання стосовно того, чи залишиться він надалі на своїй посаді.

Водночас керуючий справами виконкому Олександр Волосянський, за словами Я. Шафаря, жодних заяв не писав.

Отже, позачергова сесія згідно з регламентом має зібратися протягом найближчих 10 днів і вирішити: залишиться тимчасовий очільник Ужгорода на посаді чи піде геть?

Фото clipnews.info

ТЕГИ : анатолій ковальськийвіктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат